Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naprosto ojedinělý gangsterský muzikál se odehrává v New Yorku roku 1929, plném ničemů, tanečnic a zbraní, kde však všechny role vytvořily děti! Budete svědky neúprosné války gangů, jejichž dva šéfové Tlusťoch Sam (John Cassisi) a Hezoun Dan (Martin Lev) si jdou po krku. Přestože se tu střílí často, krev neteče, protože pistolky jsou pouze stříkací a bojuje se za pomoci šlehačky. Mnohem víc se tu však zpívá a tančí. (šubelinka)

(více)

Recenze (24)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy mají svůj svět vždy vymezený v rámci toho dospělého. Tomuhle filmu jakékoliv vymezení chybí. Není v něm nic symbolického, není to satira, jen dětské školní představení. Chytlavý swingový soundtrack, který měu k němu náhodou přivedl, je navíc simultánně nazpívaný dospělými hlasy, což působí dost perverzně. Stejně jako celý gangsterský svět, který děti berou naprosto vážně. Pedofilův sen. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Total bizar. Absolútne profi natočená gangsterka, ktorá najviac pripomína školskú besiedku. Väčšinu času milé, ale občas totálne WTF. Najmä však neviem, čo mi to malo povedať alebo prečo to bolo urobené takto. Každopádane veľmi zaujímavý debut budúceho majstra a dôkaz, že Jodie Foster prekonávala svoju hereckú generáciu s rozdielom niekoľkých tried.Nenudil som sa ani sekundu a keby som mal 12, tak to úplne zbožňujem. 7/10 ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Hrozná infantilita... Parker mi v mojom momentálnom rozpoložení príde ako najsenilnejší, či najúchylnejší režisér vôbec (neviem sa celkom rozhodnúť ktorá z uvedených alternatív to bude...). Ja by som aj prekusol tie detské xichty hrajúce sa na pravých sicílskych špekulantov, s privretými očami aj tie kanóny, čo strieľali šľahačku... Ale vo svojej podstate to bol muzikál, v ktorom deti otvárajú hubu a do toho znejú hlasy dospelých - hádam - profíkov... Neodpustil som to discopříbehu, neodpustím ani tu a s nechápavým "why the fuck..." otváram pivo s márnou nádejov vymlátenia si uplynulej 90minútovky z hlavy. Nazdravie! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem kupodivu viděl někde v 17ti, v době kdy mě retro filmy absolutně nezajímaly a už tehdy mě to přišlo hovadina pro malé děti. Tak co si s ním počít o čtvrt století později? Parker natočil naprosto tradiční, ničím nepřekvapující gangsterku s pěknou retro stylizací. Nacpal do ní tunu muzikálových písniček, které jsou slušné, ale opět ničím nepřekvapí. A to vše zasadil do dětského světa, kde místo kulek sviští šlehačka ať už jako šlehačkové dorty nebo moderní vynález šlehačkové kanony. Místo aut jsou tu šlapací autíčka a vše končí všeobjímajícím koncem, kdy šlehačka najednou není smrtící (jinak by tu bylo asi tak 100 mrtvých dětí). Jsou tu vztahy, ale samozřejmě bez sexu či líbání, ovšem i tak koukat se na náctileté holky jak kroutí zadkama a jsou nafintěné tak, že člověk zapomíná že kouká na děti je divné. A celkově je to velice originální, ale ne příliš zábavné, takže 3* ať nekazím rating. ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

Suddenly everybody wants to be in show business... Svižné a nudné. Pesničky a dej. Celkovo sa však na týchto malých gangstrov, tanečníkov a speváčky, ktorí riešia dospelácke problémy, chodia po kluboch a vedú vojny gangov pozerám vskutku pozitívne. Na réžii síce vidno, že je to Parkerova prvotina, no detskí herci a muzikálové výstupy sú dostatočne veľkým ťahúňom filmu, ktorý na jedno zhliadnutie dokáže dostatočne pobaviť. 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Michael Jackson, který vystupuje v roli Razamataze (pianista Fat Sama), není tím slavným zpěvákem, jedná se pouze o shodu jmen. Pro Michaela Jacksona, který v tomto filmu opravdu hrál, se jednalo o první i poslední filmovou roli. I přesto zde vystupuje mnoho herců, kteří byli slavnými i v dospělosti (Jodie Foster, Dexter Fletcher a další). (bharca)
  • Kvôli náročnosti piesní museli detských hercov prespievať dospelí, nad čím s odstupom času, režisér Parker a autor piesní, Paul Williams, vyjadrili ľútosť. (classic)
  • Nakrúcalo sa v anglických štúdiách Pinewood. (classic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama