Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa film stratil náboj už len tým, že o všetkom vieme a predošlé filmy všetko detailne ukázali. ALE - skvelá choreografia súbojov vďaka Battosaiovému začiatku tentokrát plná krvi a odseknutých končatín. ALE 2 - finále bez poriadneho protivníka, napätia a tým pádom poriadnej akcie. Nechcem napísať, že je výsledok zbytočný film ALE 3 - ak ste nováčikovia tejto série a začnete práve týmto dielom, tak určite dáte o minimálne jednu hviezdičku viac, a čaká vás neskutočne skvelá filmová séria, ktorá bude patriť medzi tie najlepšie adaptácie anime všetkých čias! ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější díl  celé série, jehož děj sice podrobněji rozebírá načrtnutou kapitolu o Kenšinově minulosti, ale vše podstatné bylo v minulých částech dostatečně řečeno či naznačeno. Jako melodrama pak vcelku zdařilé, ale i přes to, že Kenšin je tu pořád zabiják Battosai, tak akce je tu celkem málo a za srdce  i i nic jiného přes její čvachtavost moc nebere. A to ani finální souboj. Formálně ale pořád nádherné, tak za tři. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Všechny střípky příběhu potulného samuraje jsou úhledně poskládány a já musím přiznat, že bych si jich nechala naservírovat klidně i víc a ráda.. Kasumi Arimura je okouzlující bytost a v roli Tomoe byla nádherná, její něžný půvab a křehká krása zapůsobila i na mne.. Takeru Sató to zvládl tentokrát úplně s přehledem a i toho podmanivého úsměvu a jiskřiček v očích jsem se dočkala, sice jen na krátkou chvilku, ale dočkala.. Jinak to tedy byla krvavá řežba od začátku do konce.. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno