Reklama

Reklama

VOD (1)

Sedmnáctiletá Rue se vrací domů z léčebny, aniž by měla v plánu zůstat čistá. Na večírku u McKaye potká Jules, která se právě přistěhovala do města. Nate nasadí McKayovi brouka do hlavy poté, co zjistí, že se mu Cassie líbí. Nate a Maddy, kteří se opět rozešli, se v sobě navzájem snaží probudit žárlivost. Kat mezitím cítí nutkání něco ztratit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá mladá generácia sa zdá tej predchádzajúcej ako omnoho amorálnejšia, ale toto tvrdenie je skôr len výsledkom toho, že rodičia vedia, čo robili ako mladí a snažia sa, aby sa ich deti tiež nespustili. Pilot Eufórie je výborný nie preto, lebo svojou nekompromisnosťou nie je prvoplánovo cool, ale pôsobí, aspoň relatívne, autenticky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu se zbavit pocitu, že tento seriál je zacílen především na majitelky vagín a zejména tu část z nich, která teprve objevuje jejich multifunkční využití. Je to plné odporných a prohnilých charakterů, což je zřejmě zásadní důvod proč mě seriál nebaví. Nedovedu se zde vůbec s nikým ztotožnit. V některých momentech seriál tlačí přehnaně na pilu a snaží se být velmi extrémní. Od 9letých drogových dealerů až po soutěž všech slečen o to, kdo bude ta největší děvka. Nějak si neucvrkávám při sledování zdegenerované nevděčné a zhýčkané generace, která musí být zákonitě generací poslední. Pár dílů tomu ovšem šanci ještě dám. Kozy tam jedna ženština měla slušné. [30 %] ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Klasický príbeh stredoškolákov v Amerike. Drogy, sex a po novom aj sila sociálnych sietí. Hlavná postava je podľa všetkého Rou, ktorá potrebuje drogy aby sa dostala do stavu kedy je ochotná akceptovať vlastnú existenciu. A potom tú máme Jules, ktorá sa evidentne sama ešte hľadá. Prevedenie: Najskôr to dobré, je to vynikajúco natočené a v podaní Rou ako rozprávačky je to aj dosť pútavé. Seriály pre mladých sa od doby kedy som och sledoval dosť zmenili a sú plné násilia, sexu a drog. Osočovania a šikany. Seriál je natočený veľmi pútavo ale odrádza ma od neho tá téma a prostredia do ktorého je zasadený. Viem že sa tieto veci vo svete dejú ale v takejto koncentrácií to je možné asi iba v Amerike. No a tak okrem kozičiek Sydney Sweeney (nar. 1997, USA) nie je v prvej časti moc na čo sa pozerať. 70% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Euforie ve svém vizuálně nádherném úvodním díle nastavuje obzvlášť mrazivým, šokujícím až odpudivě zvráceným způsobem zrcadlo dnešní náctileté společnosti. Poměrně přesně reflektuje posun v přístupu mladistvých k drogám, sexualitě a násilí za poslední čtyři dekády.  V tomto explicitně vyobrazeném prostředí je divák seznámen se zrodem přátelství dvou hlavních postav, Rue (Zendaya) a Jules (Hunter Schafer), a zažívá stejně intenzivní pocity jako při sledování první řady 13 Reasons Why. Oproti této sérii se však režisér Sam Levinson dotýká více závažných, v dnešní společnosti rezonujících, témat. Od sexuálního obtěžování a zneužívání, přes nelegální nakládání s intimními daty partnerů, dostupnost návykových látek až po ty nejrozmanitější způsoby zasahování do osobních svobod vrstevníků ústředního dua. Samu Levinsonovi se zároveň daří divákovi nenásilným způsobem prezentovat možné spouštěče chování jednotlivých postav (rodiče, internet, média, medicína, nemoci, veřejné mínění). První díl Euforie ukázal, že nás čeká výjimečně kvalitní a inteligentní série, kde není žádná scéna prvoplánová. Naprosto zasloužená pětihvězda. 👌 (08.02.2022) ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako generačná výpoved zaujímavé. Som zvedavý s čím prídu tvorcovia v dalších epizódach. Pilot splnil svoj účel - rozdal karty a diváci automaticky chcú vedieť aké bude dalšie kolo. Nikdy som si nepomyslel, že budem pozerať seriál, ktorý je o postavách ktoré sú mladšie než ja - takzvaný "mileniálovia". Ak sa súčasná generácia chová z 50% takto , tak boh žehnaj devädesiatkám. Mojim krásnym devedesiatkám. Samozrejme, že si ich trochu idealizujem, ale to k tomu patrí. Po skončení epizódy som si hovoril "Okey asi chcem radšej syna." Herecké výkony? Záleží herec od herca. Zandaya je so svojim ultimátne znudeným/utrápeným pohladom super, aj ked začínam mať pocit, že iný výraz nemá - ale tipovo ju obsadili správne do role Roe. Zbytok? Prípad od prípadu, ale väčšina v pohode. Sledovať budem dalej. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)
  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)

Reklama

Reklama