Reklama

Reklama

Jiří pes uprchlík

  • angličtina George the Dog, Refugee

VOD (1)

Obsahy(1)

Anička a Eliška bydlí s Jiřím, daňovým poradcem, který si myslí, že je pes. Jiří je sponzoruje a dělá vše pro to, aby byly spokojené. Přistoupí na jejich přísná pravidla: doma smí pes chodit jen po čtyřech, nesmí mluvit, nesmí se protivit. Jí a spí na podlaze, bez povolení nesmí ani na záchod. Holky zneužívají svou moc, protože Jiří jim to dovoluje. Myslí si, že si mučení užívá, tak ho ponižují víc a víc. Nakonec se ale duše Jiřího vzbouří - probudí se v něm člověk, který touží po svobodě a kruté pomstě. (Czech Film Center)

(více)

Recenze (30)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Postupně jsme zjistily, že Jiří je mnohem vnímavější a chytřejší, než se zprvu zdálo." Má to svoje momenty. Krátkometrážní film může být celkem povrchní - důležitá je úderná pointa. Doslovnost a polopatické vyřčení ale nesluší ani jemu a Jiří pes uprchlík se svou půlhodinovou stopáží už vyřkne až moc a příliš. Jako čtvrthodina by to mohla být geniální anekdota. Vlastně je mi to ale sympatické, tak ty čtyři dám. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„I pes je jenom člověk. Neuctíš-li ve mně psa, co tě miluje, člověk ve mně tě bude do smrti nenávidět.” - Je to sice taková trochu úchylárna, ale vztahy mezi muži a ženami, které vykazují jisté sociálně-patologické jevy, tenhle krátkometrážní snímek vystihuje celkem trefně. Navíc mnohdy i vtipně. (70%) ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Psí život je čekání na příležitost udělat svého pána šťastným. *** Vetknout do 28 minut emotivní příběh je mistrovské dílo. Vynikající herecké výkony, obraz i téma. Před 20 lety jsem i já neplánovaně poznal jednoho psa, vlastně fenku. Dvoumetrový kamarád mi řekl - víš, proč jsem chtěl jít do zoo a k výběhu vlků? Byl únor, sundal si šálu a pod ní měl/a obojek. Kira byla nejchytřejší ze školy a vyhrála stipendium na Oxford. Snad si našla svoje štěstí. ()

dr.jitr 

všechny recenze uživatele

Podle úvodní fotky filmu by se mohlo zdát, že režisérem tohohle filmu je Quentin Tarantino, ale motiv olizování nohou je jaksi jen doprovodný. Nevím, jestli si režisér ujíždí na foot fetishi, ale Jiří, hodný to čoklík, je spíš metafora. Metafora pro to, že existujou takový krásný mrchy jako jsou ty dvě. Krásný, ale kluky si omotávají kolem prstů a občas se k nim chovají jako k hadru na podlahu. P.S.: Doufám, že Eliška Křenková takovou sviňuchu jen hraje a není taková i ve skutečnosti. Kdo ví... Žral jsem jí to. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Navíc, kdybyste úplně spokojený nebyly, dá se to kdykoliv zrušit. Kdyby pejsek třeba zlobil…“ - „Jak zlobil?“ - „Ne, ne, on zlobit nebude. Je to hodnej pejsek.“ Minimálně do doby, dokud paničky nepřekročí jisté hranice…Velmi zvláštní film, jehož scény dovedené až do absurdity dokážou u diváka vyvolat i smích, ale o komedii jako takovou se nejedná. Vlastně jde o hodně intimní a komorní drama. Od samotného začátku (scény pod stolem) divák sleduje, že se Jiří umí do své role opravdu vžít, a to se vším všudy. U ženských postav už je to složitější. Zatímco rázná Eliška (dokládá i její taktika s muži) si to začne užívat hned, Anička se zdráhá. Soužití na bázi jasně daných pravidel a postupného získávání důvěry by mohlo být krásné, kdyby se nezačaly objevovat první neshody a mráčky na obzoru…Poselství filmu je pak jasné a neúprosné, stejně jako konec. Bavil mě vývoj i atmosféra. Za mě silné 4*, velmi milé překvapení. „Jsem uprchlíkem z maminčiny kundy a chtěl bych se vrátit domů. Ale není to možný. Protože cesta zpátky neexistuje.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Petr Vančura, který ztvárnil psa a olizuje hlavním protagonistkám chodidla, má fobii z nohou. (Petsuchos)

Reklama

Reklama