foto

Jakub Gottwald

  • nar. 18.10.1984 (33 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Jako spousta kluků jsem chtěl být popelářem či hasičem."

Jakub Gottwald se narodil 18. října roku 1984 v Brně. Když byl ve středním věku, začal navštěvovat dramatický kroužek ve svém rodném městě. Kvůli shodnému příjmení s prvním komunistickým prezidentem si Jakuba dobírali spolužáci, dokud je nezačal ignorovat a je to přestalo bavit. Také vystudoval školu DAMU v Praze. Aktuálně pracuje pro společnost BST jako dabér.

Poprvé si lidé Jakuba zapamatovali, když se zalíbil tvůrcům populárního českého seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, ačkoliv v té době již daboval. V seriálu začal vystupovat jako zdravotní bratr Kryštof a následovně se objevil i v ještě populárnějším seriálu COMEBACK.

Mezi Jakubovy koníčky patří horolezectví, ačkoliv - jak sám uvádí - mu to příliš nejde. Má dceru Zošu. Rád sportuje a mezi jeho přednosti patří běh.

Martin "StrYke" Mihula

Herecká filmografie

Filmy

2017 Požehnaný (studentský film)
2016 Menandros & Thaïs
Montenegro
2015 Laputa
2014 Gottland - vyp.
Potravní řetězec (studentský film)
2010 Dešťová víla
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Julie miluje Shakespeara (studentský film)
Pomodlím Tě aneb v noci lilo
2007 O uloupené divožence (TV film)

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Anděl odplaty (E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Rozchod, rozvod a zlomená srdce (S03E40)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
2016 Na vodě (TV seriál)
Notebook (E03)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ kocoura Mikeše (S01E09)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Na lásku není nikdy pozdě (E25)
další epizody (5)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Berňák (S01E20)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2008 Film o filmu Děšťová víla (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace