Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (165)

kery- 

všechny recenze uživatele

Artová píčovina sázející spíše na monotónní formu, než na hodnotný obsah. Od začátku do konce je to výsměch, hra o čas (dát tomu délku filmu) a peníze (když tam dáme 2 známá jména né úplně drahých herců, tak z toho možná i něco kápne). Nebavilo a pěkně sralo. Sice se říká "sto lidí = sto chutí", nebo že bychom měli názory ostatních snad i respektovat, ale tohle hodnotit pozitivně může pouze nesvéprávný kokot, a to je prostě fakt. Je vidět, že zdejším uživatelům z té karantény už pěkně hrabe... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská a chlap hledají barák ke koupi přijdou do realitky a realiťák jim nabídne nový barák tak je tam zavede a zmizí oni chtějí taky zmizet, ale nemůžou. Ujet nejde jelikož všechny baráky jsou stejné akorát nemají číslo 9 (to číslo bude asi taky nějaká symbolika, ale celý film to nevysvětlí) a utéct nejde. Po čase dostanou děcko s nápisem , že když ho vychovají můžou odejít tak ho vychovávají a stejně to nepomože. Pointa ani o co tam šlo nedává smysl jsou zde i chyby v logice (například kdyby to děcko zabily co by se stalo byly by volní nebo by jim posílaly další dokud by se o nějaké nezačaly starat bylo vůbec smrtelné šlo by zabít? nebo proč nezapálily i více těch baráku než jen ten jeden a obnovily by se i ty ostatní? to pominu takovou věc proč vůbec jako nestárly to tam někde ještě tekl pramen mládí nebo co?). Ten konec ani moc nedával smysl chyták bude asi v tom , že byl mimozemšťan a dožil se více let než oni což oni nevěděly tak si myslely, že ho vychovají a budou volní zatímco on spíše vychovával je (tam bude nějaký náznak na začátku s tou kukačkou). 40 procent čekal jsem více ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Skoro nesnesitelně nepříjemný film. Pokud jste v karanténě, nekoukejte na to. Pokud si kladete otázky po smyslu života, nekoukejte na to. Pokud máte klaustrofobii, noční můry nebo chcete mít děti, nekoukejte na to. A pokud strašně moc chcete vypadat jako intelektuálové, a kouknete na to, tak si pak nestěžujte. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je hodně velký mindfuck. Není to jednoduchá podívaná a místy ani zvláště příjemná. A je mi jasné, že to spoustě lidem nesedne. Tohle je artová podívaná jak vyšitá. Má to pomalejší tempo, nepříjemné scény ze kterých mrazí. Myšlenka (zvláště době karantény) a pointa není vůbec hezká. Po herecké stránce je to bezchybné a Imogen Poots a Jesse Eisenberg jsou výborně sehraní. Je to jiné a celkově dost originální, a oproti klasickým mainstreamovým filmům je to dost velká změna. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Zatím nedoceněná Imogen v navždy nedotažené záhadě. Vivarium naštěstí nehraje příliš na artovou strunu, což bych já osobně nepřenesl přes své jílovité srdce a je zde i jistý potenciál, jak by se dal snímek doladit tak, aby dával smysl. Jen škoda, že to nemohlo být na první dobrou. Nicméně za nápad jak degradovat Truman show na verzi 0.6 dávám krásné 3 bodíčky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama