Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na základě kraťasu natočeného v jednom záběru vznikl celovečerák koncipovaný jako série krátkých jednozáběrových filmů. Zatímco během úvodní a závěrečné jízdy na kole má délka záběru své opodstatnění a přispívá k dojmu plynulosti, u řady dalších scén vyznívá samoúčelně a naopak zviditelňuje epizodičnost eliptického vyprávění s velkými skoky v čase. Fakt, že některé záběry trvají kolem čtvrt hodiny, nepomáhá líp pochopit vztahy mezi postavami, o které jde v prvé řadě. Herci vedoucí dialog jsou zpravidla snímáni zblízka, s malou hloubkou ostrosti, stejně jako v klasicky stříhaných filmech. Nevidíme tak, co se děje ve vzdálenějších plánech obrazu. Zřeknutí se střihu je především záminkou ke zbytečné akrobacii steadicamu. Covino ani neusiluje o realismus. Předěly mezi některými kapitolami tvoří bizarní muzikálová čísla (při jednom z nich se zpívající herci dívají přímo do kamery) a v jednom z dlouhých záběru dochází k náhlému přechodu ze dne do noci a zároveň ke skoku v čase (od Dne díkůvzdání k Vánocům). Tahle ozvláštnění vytvářejí iluzi sofistikovanosti, zatímco film pomocí neobratného variování jednoho vyprávěcího vzorce (Mike nějakým činem nebo výrokem negativně zasáhne do Kyleova života) vypráví banální příběh o přátelství lehce výstředních hrdinů a mužské sebelítosti, který jsme viděli v mnoha jiných amerických indie filmech v propracovanějším podání. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekné obrázky v kopcoch, ale mal som z nich svalovku na prvý pohľad. Celkovo mi to prišlo ako snaha o šialenú komédiu, ale žiaľ len postavy sa správajú šialene, všetko to okolo vyzerá veľmi prehnane. Navyše súhlasím s užívateľom solisoli, že sa to postupne prepadlo do nudy. Film má byť oslavou priateľstva, ale v niektorých prípadoch to priateľstvo šlo už za hranu (kamoša nenechám zmlátiť na ceste, kamoša nenechám bozkávať moju ženu atď.) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo byť dosť dobré, ale napokon nič extra. Scenár nebol vôbec márny, práve naopak, ten mal v sebe relatívne dobrý potenciál. Po dejovej stránke teda fajn, akurát sa mi moc nepáčili tá kompozícia "dejstiev", a celkovo ten pseudo-čiernokomediálny štýl mi skôr prekážal ako imponoval. Ústredná dvojica podivínov bola priam komická, a niektoré dialógy boli tak čudné, až boli dobré :D Tak aspoň za tieto prednosti dávam 2*. Ale rozhodne som veril, že to bude niečo lepšie. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Slušne rozbehnutá komédia o dvoch priateľoch, začína jazdou na bicykli po francúzskych Pyrenejách, kde scenár skvele zabodoval. Aj ďalej to s tým humorom vypadalo sľubne. Bohu žiaľ. Ešte ani v polovici sa príbeh začal prepadávať do nudy a priemeru, v ktorom aj nakoniec skončil. Možno niektorí oteckovia, ako spestrenie pri varení nedeľného obeda si prídu na svoje. A ja vôl som pritom zabil, skoro celý večer. ()

Reklama

Reklama