Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

angel74 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda zmínila, že nejsem žádnou velkou vyznavačkou nereálných příběhů a nadpřirozených jevů. V tom podivném domě s ještě podivnějším pokojem jsem se však velice záhy nechala vtáhnout do děje a pak už jen napjatě čekala, co se z toho všeho vyvrbí. Sice jsem se moc nebála, ale musím připustit, že tak dobrý mysteriózní horor jsem pěkně dlouho neviděla. Navíc mě The Room dokázal přimět k tomu, abych dumala nad otázkami s filozofickým přesahem, čehož si opravdu cením, protože v daném žánru není mnoho filmů, které něco takového dovedou. (80%) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútne ukážkový mindfuck, o ktorom zrejme nebudete vedieť, čo si máte myslieť. Atmosféra je super, niektoré scény tiež, ale nie je to žiadny ľahko (resp. vôbec nejako) zaraditeľný film. Dokonca ani žáner nie je istý. A Kevin Janssens mi bol dosť nesympatický. Vlastne ani neviem, čo by som k tomu napísal. Nebolo to zlé, ale ku koncu som toho mal po krk. Udeľujem bezradné 3* a rýchlo utekám preč. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Room má na první pohled banální a neoriginální motiv, ale nakonec se z něj vyklube poměrně zajímavý snímek. Film začíná jako divákovi utajená duchařina/home invasion/scifi, no cokoliv nás jen napadne, ale postupem času se děj přesouvá do nečekaných končin, projde si na své cestě do konce několika žánry (horor, scifi, fantasy, drama...) a pokládá existencionální a morální otázky (stvoření smyšleného dítěte...), slušný psychologický vývoj postav a na závěr nabídne i napětí. Co jej ale shazuje, že se snaží být současně tolika věcmi, až nakonec není úplně stoprocentně ani jednou z nich. Pořád se jedná o zajímavý film, u kterého gratuluju za nápad a odvahu pustit se do podobné věci, ale cílovka tady budou hlavně filmoví nadšenci a nejspíše ne běžný televizní divák. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka filmu, kde se vlivem nadpřirozených událostí postupně tříští charaktery hlavních postav. Na konci už je možná všech těch vjemů a zvratů trochu příliš, ale nelze tomu upřít originalitu a sympatické komorní pojetí, které k tomu dokonale pasuje. Takový ten nenápadný a přitom až skoro výborný film. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Za takmer 20 rokov, je to prvý skutočný celovečerný (živý) film pána Volckmana. Samotný scenár (v spolupráci s E. Forestier) ako aj réžia však nedávajú obraz neskúseného filmára. Ale teraz k filmu. V prvej polovici nie je cítiť väčšie zaváhanie, avšak nie všetky možnosti sú zužitkované naplno. Druhá polovica, kde už vstupuje do obrazu dieťa (na ktorom hneď na začiatku vidíme, že nie je všetko v poriadku), by mala byť oveľa prepracovanejšia. Spôsob, ako to nakoniec pán Volckma vyriešil, nie je zlý, ale na nadpriemernosť to nestačí. Škoda, že sme nedozvedeli viac o „izbe“ a o celej koncepcii domu. Záver nie je až tak prekombinovaný. Za to však je „veľmi“ otvorený pre prípadné pokračovanie. Z dvojici O. Kurylenko / K. Janssens svoju rolu jednoznačne zvláda lepšie Olga. Z mojej strany veľmi silná trojka. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)

Reklama

Reklama