Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Homer je nadšen filmovou postavou Zorra mstitele, a tak se rozhodne, že bude v praxi realizovat jeho ideály, tedy za jakoukoli urážku že uštědří facku. Zpočátku jde všechno hladce, poněvadž každý, kdo je vyzván k souboji, uteče. Ale jednou se přece jen objeví někdo, kdo Homerovu výzvu přijme... (Česká televize)

Zajímavosti (6)

  • Film „Zorro a jeho kord“, který sledují Simpsonovi na začátku epizody, a jehož kvalitu Líza zpochybňuje, je opravdu zplácaný z nejrůznějších motivů a skutečných či fiktivních postav ze slavných středověkých knih. Kromě ninjů jsou k vidění Červený Bedrník (Scarlet Pimpernel) – známá postava z románů baronky Emmusky Orczy; muž se železnou maskou, což byl neznámý vězeň dlouhé roky držený v několika francouzských věznicích, příběh o něm byl několikrát pod tímto názvem zfilmován; dále „Tři mušketýři“ Alexandra Dumase st., a král Artuš, což byl bájný britský panovník. (Dvojirakri)
  • V tomto díle je zmíněna fenka Lassie ze známé povídky z roku 1940 „Lassie se vrací“ (autor Eric Knight), která byla mnohokrát zfilmována. (Winster)

Reklama

Reklama