Reklama

Reklama

Výbuch bude v pět

  • angličtina Explosion at Five (více)

Obsahy(1)

Podle knížky Aleny Vostré vznikla v roce 1984 dětská komedie o žákovi páté třídy Ludvíkovi Čtrnáctém, jehož koníčkem je fyzika a chemie. Jeho experimenty, ač správně spočítané, většinou ale končí pěkným malérem. Nyní se Ludvík s kamarády chystá ne velkolepý pokus – pečlivě plánovaný výbuch by měl ověřit šíření zvuku ve vodě... (Magic Box)

(více)

Recenze (87)

mira007 

všechny recenze uživatele

Klukovský dobrodružný ( skrz fyziku!!!) film z roku 1984 o malém vědátorovi z páté třídy, který jede permanentně nějaké pokusy, kterými "obšťastňuje" své okolí. Jako asistentku má sestru - mladičkou Mahulenu Bočanovou. Milá věc, kterou jsem ještě jako malý chytl, ale nevím, zda takto staré věci osloví někoho do patnácti let dneska. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Fyzika je krásná už svými definicemi a zákony. Před mostem je třeba zrušit krok, aby nespadl. Lidově řečeno - když výchylka ypsilon dosáhne g lomeno omega na druhou, pak f lomeno velké S překročí hodnotu sigma e, protože deformační likvidion zakmitače o šlajsnu vrznonož, není uvedený akvabác ničím jiným nežli cachtovodní karambolouch pokolena jdoucího ponoru neuvěřitelné pindy. ()

Reklama

Zagger 

všechny recenze uživatele

jako diteti se mi to hodne libilo a patrilo to mezi oblibene filmy, ale kdyz jsem to pak videl jako dospely, uz me to moc nebralo a ted uz to vetsinou po ctvrthodince vypinam :) Nostalgicke hodnoceni.... Na treti skobu pro kocoura a podobne pociny to nema, to si nekdy dohledam online a pustim i bez tv, protoze mam na to chut. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pro děti paráda, pro dospělé už trochu naivní a roztahaná záležitost, ale film dokážet svými vtípky zabavit i je (Pád melounu na školníka). Oceňuji právě to, že tyhle fóry jsou určeny jak pro děti a dospělé a že se jim smějí všechny generace, to je umění vytvořit takový film (uměl to skvěle Macourek - Dívka na koštěti a spol.). Ludvík Čtrnáctý je takovým předchůdcem Sheldona Coopera. A toto je asi jediný film, ve kterém si můžete opravdu užít Mahulenu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro děti, rozhodně lepší průměr z podobné tvorby osmdesátých let. Přestože fyzika nebyla mým oblíbeným předmětem, zde mě nenudila tolik jako ve školních lavicích na živo :-) Ani zde nerušili "soudruzi" a vůbec je snímek ušetřen odkazů té doby. Jen by mě zajímalo, kde se natáčelo, prostředí vůbec neznám... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Zámek, který školní třída navštívila při exkurzi, jsou Milotice. (rakovnik)
  • Jedná se o poslední roli Zdeňka Blažka, představitele králíkáře Bedřicha Buchtele, který zemřel ještě před dokončením filmu. Při postsynchronech ho proto nadaboval Mirko Musil, který mu propůjčil svůj hlas už dříve ve filmu Zralé víno (1981) . (funhouse)
  • Natáčení probíhalo ve Fryštáku, konkrétně například v nákupním středisku, a Bystřici pod Hostýnem, kde se filmovala železniční stanice. (dydy79)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno