Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je Tomáš Šereda (Tomáš Šimek), jehož hlavním koníčkem je chov exotických ptáků a zájem o přírodu a zvířata. Ve svém volném čase se svými kamarády ze školy a sousedovic synem předškolního věku vyklízí les a okolí od černých skládek, občas se jim podaří vrátit vyhozené smetí zpátky "domů" k velké nevoli toho, kdo se jej snažil zbavit.
Jeho velkým "nepřítelem" je o rok starší spolužák Franta Metelka (Michal Hoffbauer), který pro svou ochočenou sovu střílí v lese ptáky. Vadí mu i Metelkova sestra Dana (Dana Vávrová), která chodí s Tomášem do třídy a snaží se mu nadbíhat. Když Franta z pomsty vypustí Tomášovi všechny exoty z voliéry, vydá se je Tomáš odchytit zpátky. Stanuje v lese a postupně se k němu přidává stále více dětí (včetně Franty, který mu s odchytem pomáhá nejvíc) až nakonec v lese stanuje celá třída a pomáhá jej celý čistit. Z odpadků si poskládají svého maskota - Brontosaura, kterého si nakonec odváží z lesa domů.

Do hlavní role obsadila paní režisérka svého syna Tomáše. (wictoria)

(více)

Recenze (54)

Derek 

všechny recenze uživatele

taký klasický film pre deti z prelomu 70/80 rokov. ide viacej-menej o takú eko agitku aby sa neznečisťovalo okolie a aby sme chránili všetky zvieratá na okolo nás. taká pikoška na okraj. pred mnohými rokmi, keď mal premiéru jurský park (tuším rok ´94) na nemeckej rtl bežal v sobotu celý deň v znamení dinosaurov, takže dávali všetky filmy odohrávajúce sa v praveku, s dinosaurami atď. a do toho dali i českého brontosaura (ktorý okrem názvu a jednej makety brontosaura postavenej z odpadu, nemal s dinosurami nič spoločné). to len tak. o brontosaurovi ste sa z môjho komentáru príliš toho nedozvedeli, ale so zvyšnými informáciami môžete machrovať doma (prípadne v krčme, podľa tohto kde vás počúvajú a kde vás nechajú vyrozprávať):-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků pro děti. O tom jak čistí les od odpadků. Jeden kluk zůstane v lese na delší dobu nebot mu jiný kluk vypustil vzácné ptáky a on se je snaží chytit. Ve škole mu zato ctějí dát krojku z mravů a poslat do polepšovny. Postupně za ním jdou spolužáci a zůstávjí tam s ním taky. Jeho nepřítel, ten co mu ptáky vypustitl, mu je pomáhá chytit a zůstává v lese rovněž . No jo i v době normalizace byla vzpurná mládež . Za zmínku stojí postava docela nerudného ředitele v podání Zdeňka Svěráka poněkud zvláštní role pro něj. A nebo třídní učitel Pavel Soukup co běhá po lese bos. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Na podporu ekologie za socialismu! Tak se přece i ono hnutí, které se staralo o to, aby příroda nebyla člověkem zbytečně huntována jmenovalo. Příběh je podružný a nepříliš zajímavý, takže hlavní bylo ukázat, že hnutí Brontosaurus má přece v obsahu své činnosti tak krásné a dojemné poslání. Učit člověka jak se má chovat k přírodě, ale většina tomá na háku, ať to dělají jiní, ale přes film s ním slouhlasí. Proto zde je taky momentálně 66% sympatizantů s ekologií. Ale že by si vzali hrábě do rukou a kosy a šli pracovat na zvelebování naší krásné země, to z nich asi sotva kdo udělá! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Veliká nostalgie a návrat do raného dětství. Perfektní dětské role Šimka a (bohužel) neboštíků Vávrové a Hofbauera. Hapkova hudba, texty Zdeňka Rytíře a hlas Lenky Filipové jsou přesně pasující a tentokrát mi ani nevadí explicitní agitky. Prostě pěkný film hlavně pro děti a o dětech. Dejte mu šanci bez předsudků. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dětský eko film? Vlastně proč ne. Tomáš se svými papoušky, Franta se svojí sovou a do toho všeho zapletená Dana jako hnací motor celé rojice fungují více než dobře. Dětská snaha vypořádat se špinavým světem dospělých je mi sympatická a musím říct, že nápad sledovat ty sígry a pak jim vracet jejich rány - to se mi líbilo. Bobr Svěrák a sympatická Daniela Kolářová jen tenhle snímek dochutili. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo mimo jiné v JZD Horská Kamenice, v Železném Brodě a v obci Jesený. (Tommy872)
  • Poprvé před kamerou Lukáš Bech. (M.B)

Reklama

Reklama