Reklama

Reklama

Parta přátel si pro legraci nainstaluje aplikaci, o které se tvrdí, že umí předpovědět čas zbývající do smrti. Je to trapný pokus o žert nebo již každému začal děsivý odpočet? (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Velmi laciná adaptace série Final Destination, která na místo budování hutného napětí či vztahu k postavám, sází převážně na klasické lekačky. Některé sice nejsou marné, ale už dávno nejsem teenager a od filmu očekávám i něco jiného nežli zeslabování zvuku pomalu co každých pět minut. Hlavní postavy naprosto bez špetky charismatu, jediný extravagantní farář pobavil. Počítačové efekty nejsou na druhou stranu zase takový průšvih a očividně asi spolkly nejvíce z celého rozpočtu, ale co z toho když jinak je film naprosto prázdný. U finálního rozhřešení sem čekal možná i něco víc nežli variantu, která mě napadla už někdy během poloviny filmu. Jako takovou malou perličku ještě uvedu, že jsem si tuto mobilní aplikaci zkusil taktéž stáhnout a jsem velice potěšen, protože mi zbývá ještě spoustu let života na psaní dalších recenzí na ČSFD! ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Variace na Nezvratný osud a podle mého názoru i přiznaná, takže nějakou tvůrčí explozi nečekejte, ale jednoduše to funguje. Režisér nechtěl mrhat ani minutkou, takže se pořád něco děje a není čas na prostoje. jasně, občas dojde na nějaké logické chybky a klišé se zrcadlem atp., ale to se dá lehce odpustit. Zafungovala i špetka humoru v podobě střeleného kněze a prodavače mobilů a opřít se film může o pár napínavých chvilek zakončených možná avizovanými, ale přesto slušnými lekačkami. S koncem odpočtu děj správně graduje a stěžovat si nemůžu ani na bubáky. a navrch tu jsou sympatičtí herci, pokud tedy nepočítám sestru hlavní hrdinky. čekal jsem další teenagerovský převar a vlastně jsem se ho dočkal, ale takovýto recyklát si nechám líbit. 80% ()

Reklama

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Žilo by se mi lépe na světě s vědomím, že za tímto filmem stojí prostě akorát normální idiot než s vědomím, že celé je to prachsprostá, vypočítavá, čistě na výkon zaměřená snaha vytahat prachy z mládeže kombinací lekacího hororu, mobilních aplikací a popkulturních narážek, to vše zaobalené do trendové women empowerment slupky, aby si to dodalo na důležitosti. Ještě, že u nás na FAMU sedí u státnic nemilosrdný Psychor, takže se tady nic takového přihodit nemůže. Jsem si normálně oddech. ()

PodPantlofak 

všechny recenze uživatele

Přijde mi že do dnešních hororů co jdou do kin se cpou zbytečné komediální prvky. Horror sám o sobě je vcelku přijatelný, tvůrci vzali "moderní" dobu a udělali z toho koukatelný film. Jen mi tam trochu nehraje na černá magie. Stejný pocit jsem měl u filmu Černé Vánoce, také tam hrála svoji roli a já se ne a ne s ní vžít. Prostě mi ta magie v těch hororech svým způsobem vadí. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů bez ofenzivního potenciálu, který slouží jako pouhé odreagování pro mládež. Na FAMU bych za horory typu Countdown vyhazoval od státnic, protože studentům od prvního ročníku vtloukám do hlavy, že režisér královského filmového žánru tu není od toho, aby točil levnou a výdělečnou zábavu, která má do kin přilákat co nejširší publikum. Justin Dec se diváky pokouší strašit navýsost amatérsky, prostřednictvím předimenzovaných ruchů a prudkých střihů, přičemž tyto uměle konstruované lekací scény ani nedokáže obstojně variovat. Obdobně tragicky si počíná i v roli scénáristy. Jedná se o dezorientované motání v kruhu; oslavu repetitivnosti, kdy hlavní postava pokaždé zvolí řešení, které se hned záhy ukáže jako nefunkční. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Countdown nemohu udělit nic jiného než odpad. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Na konci filmu je ještě jedna scéna v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Některá místa v odvrácené části nemocnice bylo možné vidět již v seriálu Vlčí mládě (od r. 2011), například šatna nebo chodby. (pityty)

Reklama

Reklama