Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pohádkách už moc toho nového objevit nelze. Je to taková směsice známých příběhů. Také těch o Popelce, kterým se trošku podobá, je bezpočet, i když Tři oříšky jsou a budou jen jedny. Měli bychom nechat hodnotit děti, jímž je určena. Za rodiče musím pochválit pohodu, která z ní vyzařovala, krásnou přírodu i kostýmy. Nejsou zde žádné děsivé scény, neslyšíte žádné vulgarismy, hlavní představitelé jsou sympatičtí. Výkon proslaveného tanečníka Pavláska byl docela zábavný. S přihlédnutím k tomu, že nových pohádek je tak málo a na některé se nedá koukat ani o těch Vánocích, jsem docela spokojená. Příjemná, milá pohádka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

Reklama

holga 

všechny recenze uživatele

Je to fakt zlé. Od Zdeňka Trošky jsem naposledy viděla Princeznu ze mlejna 1 a tak jsem netušila, jak moc může být pohádka nepovedená. Pitvořící se postavy a hromadu klišé jsem očekávala, ale nejhorší ze všeho je ta NUDA. Je to nudné. Většinu filmu hlavní dvě postavy pořád někam jdou. Neodcípá to, není to vtipné a nedává to smysl. Řada zbytečných věcí- scéna, kdy se Aninka s vodníkem loučí, aby se za 10 sekund zase dali dohromady. Bizarní scéna s kachnou na dně jakési díry, se kterou si vodník porozpráví a následně si povykládá sovím jazykem se sovou- proč?! Přehnaně zlé Aninčiny sestry, jež jsou na svou sestru fakt kruté- proč si to Aninka nechá líbit? Proč tam sestry vůbec jsou tak moc, když děj posunou jen v jednom jediném okamžiku zničení pírka? A hlavní hrdinka kromě útěku z domova neudělá skoro nic, vše za ni vždy vyřeší deus ex machina vodník. Jediné, co se mi na snímku líbilo, je znázornění idylické tradiční české krajiny, ty lány obilí zalité sluncem. Vše ostatní bohužel vede k naprosté ztrátě času a otravě nudou, v našem případě dospělých i dětí. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se herci v nehereckých mumulandovských pozách, zesměšňujících se pod taktovkou růžového slona kouřícího pavý brko a vidícího létat rarášky na ocasech poníků z Burtonovské barevné zahrady plné homosexuálních Pavlásků a ocásků, že by jeden vyzvracel cukrovou vatu a nacpal ji do zadku prince Krasoně. Tak nepřirozené chování a to i na takový žánr jakým je pohádka svědčí o velmi kvalitním matroši, který hulí sám direktor se svým štábem. Troška je snad jediný autor, kterého nedokáže nikdo na světe parodovat, jednoduše proto, že prostě neví od koho ten materiál kupuje!!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak už ani ty pohádky Troška neumí.U jeho předchozí (Čertoviny) jsem psal,že česká pohádka není mrtvá,jen je v kritické stavu a jen čas rozhodne zda přežije.Po téhle by se dalo napsat,že pacient nepřežil závažné komplikace způsobené dementními dialogy,z paty vytaženým dějem (i když ten je tady ten nejmenší problém) a bandou nesympatických - nejspíš amatérských herců vedených Lukášem Pavláskem.Ten prostě není a ani nikdy nebude herec a jeho stand.up póza nestačí ani na tu troškovskou pohádku (a to ho mám jako komika docela rád)...20% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně jsem ho vůbec nemusel hrát!,“ řekl s úsměvem představitel vodníka Lukáš Pavlásek. (SONY_)
  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)

Reklama

Reklama