Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (863)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohodovka jako stvořená pro obývací pokoj s centrálně lokalizovanou TV, několika sedačkami s pestrým potahem, stolem narvaným cukrovím a jinými chemikáliemi a hlavně grupou vínem posilněných lidí, kteří spolu tráví diskutabilně-diskusní večer. Tady není o čem diskutovat, svůj účel to plní...hlavně že se ve filmu oboje pohlaví "najdou". Komedie století to pro mě není ani náhodou...tohle prvenství má česká politická "divadelní" scéna s doslovně pojatou "ne-činohrou". ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Sázka na humor vyplývající z dětské „roztomilosti“ a rozumové nedostatečnosti, která u mne zoufale nevychází a pocit studu za karikatury chlapů. Tři slepičky, které tráví volno každá ve společnosti dvou dalších slepiček u dortů na módní přehlídce, či na opět společném večírku, kde konzumují „šátečky kořeněné touhou po drahých manžílcích“. Při deklamaci názvů předkládaných jídel už jen zoufale hledám záminku pro odchod z místnosti, kde jde televize. Marie Poledňáková by měla za své rodinné filmy, plné pozitivního rodinného humoru a dětských rádoby roztomilostí, při náhodném setkání ve filových kuloárech Zdeňkovi Troškovi dávat přednost ve dveřích a ještě mu je podržet, bontonu navzdory. ()

Reklama

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Zalézt pod lopuch, klapky na oči a ucpávky do uší. Tohle je naprostej vrchol nevkusu. Nad amorálností a bezskrupulózním chováním postav opravdu zůstává rozum stát a takové jsou prý všechny filmy paní Poledňákové. Doufám, že to byl její první a poslední film, kterej se mi poštěstilo vidět. Normalizace? Ne, děkuji. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

S tebou mě baví svět, je komedie která mě možná bavila když jsem byla malá. Ale když se na to podívám s odstupem přibližně 8 let, tak rychle zjišťuji jak je tahle tak-zvaná 'komedie století' neuvěřitelně předceněná, trapná, uřvaná a ohraná všemi směry záležitost, která je reprízovaná tak 10x do roka a už otravuje třeba dokolečka ohrávanou písničkou od Vondráčkový a na vtipnosti ztrácející vtipy. To by jste ty z Novy mohly utlouct, ale pořád a pořád to budou dokola vysílat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zručne zvládnutá komédia(ale nič viac) , kde ma skôr pobaví spôsob akým sa žilo v danej dobe(hlavne taneček Studenkovej) než klasický humor čo sprevádza všetky České komédie, nuž v tomto slede ma to až tak nepobavilo ako by mohol, proste príde mi štýl humoru už moc okukaní a nezáživný. Príbehovo to je až moc postavené na jednoduchosti, niektoré scénky chcú byť až na silu smiešne, hlavne čo sa týka akýchkoľvek pádov do snehu... A vyhlásenie filmu na komédiu storočia? myslím že hromada iných Českých komédii je oveľa lepšia. /60%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)
  • Marie Poledňáková v jednom z rozhovorů prozradila, jak v určitých scénách docílila Matýskova (Lukáš Pelánek) pláče. Jeho maminka režisérce poradila, ať mu dá polévku a ve chvíli, kdy ji bude mít v puse, ať s ním prudce cukne. Pak že se prý rozbreží. Vše se podařilo a režisérka se nechala slyšet, že je mnohem lepší nápad, než použití špendlíků a podobných nesmyslů. (fiLLthe3DD)
  • Honorář herce Pavla Nového byl 7 500 Kčs. Následující roky bral tantiémy 8,5 % z té částky. (rakovnik)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama