Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebemenší chyba a bude po něm! Mrknutí, špatný pohyb, výpadek na zlomek vteřiny a formule l, kterou pilotuje, projede cílovou páskou smrti. Smělý závodník Bobby Deerfield proto pohřbí své city a zapomene na svou minulost. Dokud mu bezohledná a vášnivá žena, která také žije ve stínu smrti, neukáže, co všechno nabízí život za možnosti. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi krásný a smutný film hned ze 2 důvodů. Od 7 let jsem zamilován do Marthe Keller ( na dopisy mi odpovídala, že jsem pro ni příliš mladý-ale teď už by to snad šlo, ne?). Moje nejoblíbenější kniha v dětství byla http://cs.wikipedia.org/wiki/Nebe_nezn%C3%A1_vyvolen%C3%BDch Takže jsem takový hodnotitel na hovno. Mě by se to líbilo, i kdyby to točil český packal Nikolaev a zasadil by to do prostředí závodů autíček na vysílačku. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Bobby Deerfield, je jediný film v 70. rokoch s hercom Al Pacinom, ktorý už NIKDY viac v živote nechcem vidieť, lebo je to strašná a úmorná NUDA !!! Je to aj cestopisný snímok, s celkom dobrou výpravou o profesionálnom pilotovi Formuly 1, ktorý pôjde navštíviť zraneného kolegu do Švajčiarska, kde spoznáva smrteľne chorú a krásnu ženu, pričom sprvoti o tom nemá ani tušenia, čo sa s ňou deje... Snímok vyniká, ako spomínam na začiatku, výpravou, európskou, po rôznych destináciach, no popri tom, je zanedbaná scenáristická a herecká účasť MEGAHVIEZDY MENOM - AL PACINO, ktorý si nevie dať rady sám so sebou, lebo plytký a hlúpy scenár, mu to ani neumožňuje !!! Režiséra Pollacka extra nemusím, ale videl som niekoľko jeho výnimočných filmov... Týmto filmom môže človek dokonalo zabiť čas, áno, podarilo sa to na celej čiare ! ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si Bobbyho Deerfielda vyhledala po mnoha letech se zvědavostí, jak na mě bude teď působit. Je to dobrý film, ale mě nechává jaksi citově chladnou, což by u romance tohoto typu asi být nemělo. Může za to nejspíš postava Marthe Keller - i když chápu, že smrtelně nemocná mladá žena má nárok na určité nestandardní chování, mně byla prostě protivná. Tento film má pro mě dva silné momenty. Je to jednak rozdílný přístup ke smrti mezi automobilovým závodníkem, který dobrovolně denně riskuje život, a ženou, která dobře ví, že to má takříkajíc "za pár", a potom zjištění Bobbyho, že není až taková hvězda, jak si myslel, a že dokonce existují lidé, kteří o něm nikdy neslyšeli. Jinak souhlasím s Limou, že Bobby mohl být klidně lyžař. Myslela jsem, že bych film nabídla svému motoristickému synovi, ale asi by mě s tím vyhodil. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, jo bulel jsem jak želva. Al Pacino zase mile překvapil, tady hraje závodníka Formule 1, který se vyhýbá jakékoliv zodpovědnosti a je tak trochu citově rezervovaný. Jenže pak se objeví ona - Lillian, žena která ho nepřestává udivovat a která zpřehází jeho dosavadní život naruby. Trochu to zavání červenou knihovnou, ale opak je pravdou, je to hlavně o tom, že člověk by si měl užívat každou vteřinu svého života... Největší zásluhu na tomto filmu mají AL PACINO A MARTHE KELLER, tak tohle si kdykoliv zopakuju.100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na Al Pacina se můžu dívat v podstatě kdykoli, ale i s ním jsem už měl ke konci pocit, že to je trochu moc natahované a že ani herecké výkony nezachrání to, že je snímek trochu prázdný. Nakonec ale převládlo nadšení z hereckého představení. Přece jen by ale bylo fajn, kdyby se snímek trochu zkrátil a víc se zdůraznila i skutečnost, že byl závodníkem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Sanatórium, kam taktiež bola situovaná jedna z najsilnejších scén (stretnutie Deerfielda s miestnym varietným kúzelníkom), sa nachádzalo v dedinke Leukerbad s susedstve vrcholov Schwarzhorn a Wildhorn vo švajčiarskych Alpách. (classic)
  • Monopost, kterým Al Pacino ve filmu jezdí, je model Brabham Alfa Romeo BT-45. Původně patřil brazilskému jezdci jménem José Carlos Pace, jenž Pacina dubloval ve scénách z Grand Prix Jihoafrické republiky roku 1976. (3DD!3)
  • Bobby Deerfield (Al Pacino) nosí hodinky značky Seiko 6139-7100. (dyfur)

Reklama

Reklama