Reklama

Reklama

Japonská mafie

Ukázka z filmu

VOD (1)

Bývalý soukromý detektiv Harry Kilmer ví hodně o Japonsku… a hodně o gangsterech, kteří drží ochrannou ruku nad hazardními hrami a obchodem se zbraněmi v Japonsku. Dobře také ví, že existuje špatný a správný způsob, jak se přiblížit brutálnímu podsvětí. A uvědomuje si, že co se týče síly, bojí se členové gangu jediného: větší síly, než je ta jejich. Do Japonska se vrací po letech, aby pomohl svému starému příteli nalézt unesenou dceru. Nalezne tu i ženu, kterou před lety tolik miloval. Vrací se vzpomínky a oživují se staré rány. Jednou z živých ran minulosti je právě ten jediný, který mu nyní může pomoci dívku najít... Robert Mitchum hraje hlavní roli v tomto napínavém filmu, o kterém jeho režisér Sydney Pollack říká, že: „je prvním filmem, který ztvárňuje nové Japonsko do skutečného příběhu, a přitom ho uchovává autentickým“. Autentičnosti přidává i další herec Ken Takakura, „japonský Clint Eastwood“. Od začátku je Japonská mafie – Yakuza – plná intrik a překvapení. Čest a věrnost jsou základem života a smrti. Násilí je rychlé jako tokijský vlak a tradice velí zemřít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (65)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

NA svou dobu docela otevřená noir kriminálka s prostředí Japonska a hlavně japonské mafie. Drsný scénář Paula Schradera a standardně pomalá Pollackova režie, která unavuje hlavně v první polovině, která sice ukazuje krásné exteriéry a interiéry a seznamuje s japonskou kulturou, ale diváka spíše nudí. Akční závěr však výsledný dojem zachraňuje. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film může působit poněkud utahaně, a to hlavně z dnešního úhlu pohledu, kdy jsme zvyklý na jiný spád akce ve filmech. Ale v mých očích byla pozdvižena japonská kultura a celkově atmosféra Yakuzy a starodávných tradic a hodnot nad bezhlavou akci. A ten twist zápletky s jeho ženou na konci předčil moje očekávání. Japonská řežba v mafia stylu. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Klasické krimi ze staré školy s prvky noirovky. A hlavně s typicky noirovským hlavním hrdinou, výborně ztvárněným R. Mitchumem. Ten se jako životem zocelený cynik vrací na místo, kde prožil jedinou lásku svého života. Film ale není samozřejmě jen o nenaplněné lásce, ale také o cti, pomstě, hrdosti a samozřejmě giri:-) Dobrý to bylo! Pollack ve velice krátkém čase dokázal navodit orientální atmosféru a divákovi poodhalil myšlení a hodnoty Japonců, které jsou tak odlišné od toho středoevropského. A také se mi líbilo, že věci vyřčené o japonské mafii opravdu sedí. Scénář rozhodně nepsal diletant. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda, že tvůrci tohoto filmu tady mnohdy šli do zbytečného detailu. Pokud v té době ještě nikdo v USA moc netušil, co je to Yakuza, tak je to asi pochopitelné. Při dnešní filmařské masírce už to ale musí minimálně tušit každý, kdo má rád filmy a alespoň jednou se s nějakým mafiánským (s japonskou tématikou) setkal. První polovina byla tedy spíše seznamovací a decentně nudila. Spád to ale začalo mít druhý poločas a ten už jsem si užil poměrně s chutí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vcelku drsná kriminálka která v některých chvilkách i překvapí, ale poměrně citelně trpí snahou přenést všechnu tu japonsou a exotickou jinakost do příběhu "správně". Díky tomu to vyznívá tak něják učebnicově a křečovitě. Touhle dobou japonci točili např své Yakuza papers které se nebály ukázat i tu nečistou a nepředpisovou stránku japonského podsvětí a fungovalo to rozhodně přirozeněji (ikdyž asi né tak atraktivně)... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Hazardní hra, kterou ve filmu hrají příslušníci Jakuzy, se jmenuje Tehonbiki. (pawleta)

Reklama

Reklama