Reklama

Reklama

V pasti - Série 2

(série)
Island / Německo, 2018, 8 h 10 min (Minutáž: 49 min)

Hrají:

Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Sólveig Arnarsdóttir, Valdimar Örn Flygenring, Guðjón Davíð Karlsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá série mezinárodně úspěšného seriálu V pasti, známého pod anglickým titulem Trapped je opět dílem výrazné islandské režijní osobnosti Baltasara Kormákura. Seriál se stal originálním příspěvkem k žánru temné severské detektivky, známého také jako nordic noir. Především měl čitelný národní ráz, do děje zakomponoval nejen působivou islandskou krajinu, ale i místní nehostinné přírodní podmínky, když vlivem blizardu zůstaly všechny postavy uvězněny v přístavním městečku, ve kterém řádil vrah. Civilní a uvěřitelné postavy mnohem víc než běžné filmové hrdiny připomínaly sousedy od vedle se všemi jejich problémy a slabostmi. S řadou známých postav se setkáme i v druhé sérii seriálu, která diváky opět přivádí do drsné spektakulární krajiny severního Islandu, jejíž strmá skaliska a mrazivé fjordy odrážejí povahu místních lidí a temná tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk se může ocitnout v pasti rodiny, vlastních rozhodnutí, vášní...název může být i metaforický. Každopádně seriál Trapped si udržuje svůj standard, detektivní vyšetřování spolu se společenským přesahem zatím nezklamává. Jen byla škoda, že motiv prokletých příbuzných byl naplno rozveden až v posledním dílu. Trošku to připomínalo snahu, aby se události v sérii daly více do pohybu, takový "Deus ex Islandia." Uvidíme dál. 70%. ()

Elisson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota. Povinné kvóty na homosexuálov, imigrantov a černochov splnené hneď na začiatku a ani potom nám s tým nedajú pokoj. Povinná odbočka ku "extrémnej pravici" a samozrejme typické západniarske deti-arogantné, rozmaznané, egoistické a tupé, hlavne, že poznajú Angelu Merkel. Dievčina by si zaslúžila hneď na začiatku poriadne zmlátiť a všetci rodičia tiež (Andri okrem iného aj za to koho poslal do basy minulú sériu, jaj títo strašne správni a zásadoví policajti :-D..) Všetko sa mohlo vyvíjať inak. A mimochodom ....začína ozajstný SPOILER.....s tým záporákom si snáď robili srandu. Už dávno som nevidela detektívku, kde by tak zle vybrali herca na postavu vraha. A nejde len o tú jeho tvár, i bez toho už pekne dlho od konca seriálu bolo jasné kto a čiastočne aj prečo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

islandský Midsomer se vrátil s druhou řadou a i když mu chybí ona mrazivě tísnivá atmosféra jedničky,udržel si laťku dostatečně vysoko.Děj je sice možná až moc krkolomně překombinovaný a policie stále dělá mnohdy až začátečnické chyby (což je vlastně pořád fajn odklon od oněch bezchybných krminálek),ale jinak je seriál stále hoden svého jména.Jen tentokrát není v zamrzlé pasti nepřístupného města/terénu díky přírodě,ale v pasti z rodinných vztahů a pohnuté minulosti...70% ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série islandské pasti je povedená. Už nejde jen o lokální problém, ale příběh se rozkročuje mnohem šířeji, zapojuje vládu, nadnárodní společnosti, imigranty, a homosexualitu. A přesto nabízí napínavý příběh sevřený islandskou nehostinnou krajinou a malým policejním týmem. Vyvrcholení je možná lehce překombinované, ale to je relativně malá kaňka na kráse.75% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mal som informácie, že seriál Trapped sa oplatí pozrieť a nasvedčovali tomu aj hodnotenia. Dnes som ho konečne dopozeral a som hrdý na odhodlanie, ktoré som na to musel vynaložiť. Je to hrozný seriál. Chápem, že na maličkom Islande, ktorý má menej obyvateľov ako Bratislava, je ťažké vytvoriť seriál, ktorý by zaujal rozmaznaných európskych divákov. Ale vytvoriť niečo také nepochopiteľné si vyžaduje osobité schopnosti. Dominuje mu detektív ozruta, ktorému sekundujú bizarné figúrky a scenárista s poruchami pamäte. Odpudzovala ma aj politická korektnosť, v rámci ktorej namixovali do deja černochov (to je ako keby v etiópskom seriáli hrali Eskimáci), gayov a nadnárodné koncerny. A tak moje dve hviezdičky sú za prvé islandské slovo, ktoré som sa naučil (Lögreglan) a za vieru, že prvá séria bola naozaj omnoho lepšia. Ale aj tak ju nehodlám sledovať. 10 hodín viem využiť aj rozumnejšie. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (4)

  • Česká stopa v seriálu – auto, kterým přijel Ebo (Kingsford Siayor) do továrny, je česká Škoda. (Cheeter)
  • V této epizodě můžeme v původním znění zaslechnout i češtinu. Slova patří do kategorie nespisovných a vulgárních. (ČSFD)

Reklama

Reklama