Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (122)

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele

Druhý Loki to u mě skrz minulé Marvel projekty neměl nejlehčí, ale dopadl díky bohu nad má velmi nízká očekávání. Druhý Loki nejenže je technicky velmi velmi povedený, on dokonce zvládl i odvyprávět celistvý příběh a dát postavám skvělé charakterové oblouky. Nejvíce bych zde chtěl vychválit zmíněnou práci s postavami, která je prostě neuvěřitelná. V začátcích MCU jsem Lokiho neměl moc rád, ale díky tomuhle seriál jsem si ho instantě oblíbil, a to hlavně kvůli tomu jak moc skvělé až emoční linky tu dostal. Z nových postav bych chtěl nejvíce vychválit O.B.ho, protože přivádí do seriálu svěží vítr. Příběh je skvělý, kde i když se jedná o multiverzní bordel, tak to tvůrci dokázali uchopit tak, že se v tom člověk neztratí, což ne všechny Marvelovky dokázaly. Druhý Loki je prostě ultimátní svěží dech, který zavání čerstvým vzduchem, který by Marvel potřeboval jako sůl. 9/10 ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Loki se v rámci MCU seriálů vymyká naprosto vším. Zatímco jinde nemám moc důvěry v závěrečné epizody, tady jsem věděl, že to dopadne dobře. Vše dává smysl, vše má své vysvětlení a vše se zde zakončí na jedničku. Charakterové oblouky jsou emocionální a nikdo nepřijde nazbyt. Jednotlivé vztahy fungují organicky a vtahují vás do děje v každém dialogu. Vypíchnout se musí bravurní režie. Kompozice záběrů, (ne)střih jednotlivých scén či vizuální efekty doplněné o kulervoucí hudební podkres činí z Lokiho krásný úkaz, že to jde. Že je MCU schopno vyprodukovat kvalitní seriál, stoprocentně funkční a plný příběhových i režisérských nápadů, které u pomalu upadajícího univerza nemají obdoby. Naděje do budoucna? Jo, ale opatrně… nechceme se znovu spálit. Každopádně je Loki jednoznačně doporučeníhodný seriál. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Po prachbídných Marvels jsem si dal poslední dvě epizody Lokiho a pardon, mimo fakt, že tu nejsou ty debilní humory, v čem přesně to je jiný? Pětihodinový chození po chodbě furt dokola a hledání exitu s příležitostnými odbočkami, které ale stejně ve finále nikam nevedou. Ostatně jako celá tahle řada, na jejímž konci nás čeká doslova *to samé* co v té předchozí, akorát s logičtějším rozuzlením. Ty vole :) Natočený je to skvěle, Benson a Moorhead jsou šikovní, vyzmizíkovat Majorse by imho byla škoda a Hiddleston tomu dává i po těch letech furt všechno, ale já jsem na tohle točení se v kruhu prostě asi fakt alergickej. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, pořád se něco řeší, když se to dořeší, tak se objeví další problém. Atmosféru to má, výkony to má a chápu o co šlo v závěru, ale přesto se tam našlo pár nelogičností a zbytečných dějových odboček. SPOILERY. Třeba jsem vůbec nepochopil, když nechají tu Renslayerovou s Minutkou na konci času u mrtvoly Kanga, proč jim nechali tempad, aby odtud mohly uprchnout? A bylo mi jasný hned, že pokud se čas nekonečně větví, tak celej ten usměrňovač bude ve finále vždycky nedostačující. Prostě bych to zařezával a hotovo. Ale pokud byla postava, kteoru jsem si užíval, tak Victor Timely, ten byl skvěle zahranej, na rozdíl od Kanga. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Na úplném konci titulků zazní hláška: „You died! Insert your coin, loser,“ což odkazuje na konec hry v arkádové hře „Zaniac“. Tato hra je založena na stejnojmenném filmu, který natočil ve fiktivní časové lince X-5 (Rafael Casal), jenž hlášku také namluvil. (UhLee)
  • Caseyho (Eugene Cordero) varianta v této epizodě je Frank Morris, což je jeden z vězňů, kteří opravdu uprchli z věznice Alcatraz v červnu roku 1962. Jeho „zmizení“ ze svojí reality je pomrknutím na skutečnost, že Morris po jeho útěku již nikdy nebyl nalezen. (NiWi)
  • Název epizody a jméno pracovníka TVA Ouroboros je odkazem na epizodu ze seriálu Červený trpaslík (od r. 1988), konkrétně na epizodu Uroboros (1997), ve které se také řeší skoky časem. (Hovadin)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama