Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki se snaží uniknout z pustého očistce zvaného Prázdno, kde potkává různé Varianty sebe samotného. (Disney+)

Recenze (45)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne precítená epizóda, ktorá skutočne krásne hrala na city. Postavy ako Loki, Sylvie, Mobius sú tak precízne vykreslené a s logickými motiváciami, že sú tým vôbec najsilnejším článkom seriálu Loki. Majú potrebnú emocionálnu hĺbku, čím dodávajú aj samotnému zážitku určité emocionálne zafarbenie. S týmito skvostnými postavami jednoducho súcitite, sympatizujete a dokonca sa do nich vžijete, takže spolu s nimi prežívate každý jeden emocionálny okamžik, či už ten veselý alebo smutný. Príbeh je nabitý akciou a grotesknosťou, ale i tak sa nájde priestor na ďalšie prehlbovanie vzťahov. Objatie na rozlúčku medzi Lokim a Mobiusom ma velice dojímalo. Pri romanticky ladenom rozhovore s Lokim a Sylvie som sa vážne červenal. Tá scéna mala veľmi príjemný vibe, síce trošku vychytralým spôsobom klišeovitá, ale vo výsledku naprosto prekrásna. A keď sa Loki a Sylvie konečne chytili za ruky, bol to nesmierne hrejivý a uspokojujúci  pocit. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, jen pár věcí mi brání v přidělení plného počtu. Zaprvé bylo občas až bolestivé očividné, že herci stojí před zeleným plátnem, a ty barevné filtry to mysli spíše zvýrazňovaly než aby to maskovaly. A pak je tady ta rozlučková scéna, kdy si postavy znovu objasní plán a rozloučí se a tak - přišla mi prostě přehnaně seriózní a dramatická. Tyto vlastnosti sice k Lokimu patří, ovšem sem se mi nehodily, ne tímto způsobem. Tento dialog a celkově celou tuto scénu jsem už viděl v jiných filmech milionkrát, nic nového. Jinak ovšem epizoda skvělá. Různé varianty Lokiho byly neskutečně zábavné (Richard. E. Grant měl i ve svém směšném kostýmu obrovské charisma a svou roli stoprocentně prodal), vzájemné podrážení mezi nimi bylo zcela věrné oné postavě, k tomu byl díl plný easter eggů a fan service (Thanoscopter, helma Giant Yellow Jacket?), a celkově šíleností - líbí se mi, že seriál se nebojí být divný (Croki, Throg,…). A úplné finalé s Aliothem zabředlo do nádherného fantasy teritoria, které nás asi ve velkém čeká v příští, bohužel již poslední epizodě. Journey into Mystery - 85% PS: tip, kdo bude záporákem série - bude to Loki. Ačkoliv bych moc rád viděl Kanga a velice by se sem hodil, myslím, že by ho bývali představili nebo alespoň jeho přítomnost naznačili dříve. Navíc je seriál 100% o Lokim, o jeho neúspěších, objevování a překonávání sebe sama. Další Variant Loki jako záporák mi tedy dává největší smysl. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám představitel Lokiho Tom Hiddleston označil čtvrtý a pátý díl seriálu Loki za své nejoblíbenější. A vlastně se není čemu divit. Už čtvrtá epizoda byla poměrně divoká divočina, vše ovšem předčila po-titulková scéna, kterou onu divokost posunula ještě o poznání dál. Předposlední díl 1. série Lokiho je prozatím opravdu nejdivočejší a funguje jako to nejlepší možné lákadlo na velké finále. Už 5. epizoda navíc naznačuje, že je možné prakticky cokoliv.   Interakce Lokiho a jeho variant je jednoduše fenomenální. Každý Loki je tak trochu jiný, přesto je ovšem společně něco pojí. Richard E. Grant je ve své roli naprosto fenomenální a to především v interakci se známým Lokim Toma Hiddlestona. Velmi dobrý je i Jack Veal, který nám představuje velmi novou zajímavou postavu, která se dost pravděpodobně v MCU ještě nějakou dobu ohřeje a je to dobře. Slušně se předvede i DeObia Oparei, jedna lstivý aligátor a ještě jedna nečekaná návštěva. I Sophia De Martino je nadále skvělá a s jejím charakterem se nadále velmi dobře pracuje. Soundtrack Natalie Holt je ještě o poznání výraznější a kvalitnější. Holt je neskutečný skladatelský objev, protože její hudba skvěle sedí k oné mystičnosti. Kate Herron nadále vše vede pevnou rukou, Loki nadále nemá po vizuální stránce chybu a kamera celého Lokiho nadále patří mezi ty nejvýraznější v rámci celého MCU. Nadále se přitom všem rozšiřuje charakter Lokiho, po konci seriálu se na něj již nikdo nebude dívat jako dřív. I kromě zásadní dohry ohledně multivesmíru bude mít Loki zcela určitě i vliv na vnímání jedné z jeho nejpopulárnějších postav. Seriál Loki jednoduše s Lokim pracuje neprobádaným způsobem a i proto stojí za pozornost.   5. díl Lokiho je tou nejlepší předehrou na velké finále, které definitivně ukáže budoucnost multivesmíru v Marvel Cinematic Universe. Představuje spoustu divokých nápadů, dosavadní koncept multivesmíru využívá na plno a přitom si seriál nadále udržuje velké tajemno, které rozlouskne právě až samotné finále. Jedno je jisté: Čeká nás nejspíš další divoká jízda....... ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že nešlo udržet tempo z minula, nicméně na můj vkus se až moc zpomalilo. Čekal jsem, že v Prázdnotě se toho odehraje více a vše bude mít větší význam. Díl byl v podstatě z větší části výplňkový, na druhou stranu to dost vynahrazují stále výborné herecké výkony a taktéž lze pochválit hudbu. Ta byla famózní. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustinu plnou trosek měst a lodních vraků a zabydlenou divnými alternativními verzemi Lokiho ohrožuje neekologický zabijácký mrak, který už na první pohled určitě zanechává uhlíkovou stopu. Tudíž je zapotřebí ho spojenými silami zlikvidovat. A otevřít si tím průchod k lepší budoucnosti .. éé, vlastně ke konci času .. no to je fuk. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (20)

  • Během scén z doupěte si můžeme ve spodní části obrazovky všimnout horní části plechovky piva Schmidt. Jedná se o odkaz na německou ochránkyni životního prostředí Hannelore "Loki" Schmidt, manželku bývalého německého kancléře Helmuta Schmidta. (Kubaaa97)
  • V zemi si můžeme všimnout zakopané nádoby, ve které je uvězněna žába, vypadající jako Thor. Jedná se o easter egg na komiks, kde Loki proměnil Thora na žábu, který pak vedl válku po boku žab proti krysám v Central Parku. (kebabvchlebu)
  • Dětská verze Lokiho (Jack Veal) předává našemu Lokimu prastarou čepel zvanou „Laevatinn“, což v norštině znamená „Poškozující větvička“. Čepel pochází z norské mytologie a je potřeba k zabití kosmické bytosti. (NiWi)

Reklama

Reklama