Reklama

Reklama

VOD (1)

Wanda sa vydáva na nepríjemnú cestu do svojej minulosti, ktorá jej však pomôže vysvetliť prítomnosť a budúcnosť. (Disney+)

Recenze (49)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Wanda sa musí postaviť zoči voči démonom svojej minulosti. Prevedenie: Konečne sa nám obohacuje aj príbeh MCU a dozvedáme sa množstvo vecí z Wandinej minulosti. Do toho je konečne cítiť trocha emocionálneho vypätia a konečne sa nám darí vžiť sa do osudov hlavných hrdinov tak ako by to zrejme scenáristi chceli. 92% ()

Frca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám pětihvězdičková epizoda (A delší. Konečně). Začátek super a hodně se to rozjíždí. Dozvíme se něco o Agatě (je to pořádná mrcha, co?) Naprosto super flashbacky do minulosti Wandy. A zdá se že s těmi schopnostmi to není tak jak, jsme mysleli... Stejně tak Vision...Elizabeth Olsen to hraje prostě skvěle. Zkrátka taková vysvětlovací epizoda, která nám díky flashbackům odpoví na naše otázky. Ale slovy jednoho našeho již zesnulého zpěváka: "Tohle jsem tedy vážně nečekal" Tady máte odpověď na otázku kdo je silnější. Captain Marvel nebo Wanda? ROZHODNĚ WANDA! Tedy, ne Wanda, ALE SCARLET WITCH. A post credit scéna? HAYWARDE, TY HAJZLE... A mimochodem, jak tomu někdo může dát odpad?! ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne nápaditá, znamenitá a emóciami nabitá epizóda! Wow! Išlo o neuveriteľný zážitok, ktorý nám začal magickou podívanou. Agatha sa snaží prísť na zdroj Wandinej moci a tak sa vydávame do jej minulosti. Agatha si nepohrávala len s emóciami Wandy, ale aj diváka. Prechádzka Wandinou mysľou bola nesmierne silná a znovu prežívať Wandine zlomové momenty bolo niečo neopísateľné. Z každej scény bolo cítiť toľko emócií a pocitov. Wandine detstvo bolo bolestivé a aj udalosti po Sokovii boli dosť smutné. A ten dojímavý a pohnutlivý rozhovor medzi Wandou a Visionom ma úplne dostal. Keď som týchto dvoch počúval, nedalo sa skrátka neuroniť slzy :'(. Naozaj som plakal. A tá záverečná spontánna Wandina reakcia, kedy zo zármutku si vytvorila vlastnú realitu, bola emocionálna a vizuálna dokonalosť. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé. Nemá to sice takový tah na branku a Endgame působila na emoce lépe, ale i tak výborná epizoda. Scénář nadále boří všechny dohady a předpoklady, přičemž je člověk spokojený, že se mu to všechno nepodařilo rozplést. Opravdu mě dost zajímá, jak to celé vyvrcholí. WandaVision se Marvelu povedla takřka dokonale... ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-PG || Disney+/Marvel Studios || SPOILERY Vysvětlovací díl byl potřeba, ale za mě mohl příjít o 2 epizody dřív. Takhle těsně před koncem je to trochu podivné a laciné, avšak důležité. Nyní víme, kdo je záporák, jak přišla Wanda k Hexagonu a co se stalo (a děje) se skutečným Visionem. Kromě toho epizoda 8 nabízí rychlý origin mladé Wandy od Sokovie po Age of Ultron a víme o níc víc, než z předešlých několika filmů (zřejmě bude pro MCU velmi důležitá, že). Marvel si stále drží napětí pro poslední díl a nedá se s jistotou říct, co se stane. Jeho produkční dohled je oproti konkurenčním minisériím výborný, ale ne bezchybný. Pořád pro mě platí, že je minisérie jen několikahodinovým celistvým filmem. Pokud by se nějaká část dala vynechat (a jakože první 3 epizody by šly), není to úplně dobře a rozvrací to celkový produkt. Vedlejší i hlavní postavy stále někam mizí a objevují se až, když je jich třeba, což po týdením čekání znásobuje jejich absenci (kam se poděla Monica z konce předešlé epizody?). Nicméně se už nemůžu dočkat závěru, který (snad) otevře nové dveře do světa MCU. 85%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Zde poprvé od představení postavy Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen) v MCU uslyšíme její komiksové pravé jméno, a to Scarlet Witch. Problém s pojmenováním byl kvůli 20th Century Fox, který vlastnil práva na použití jména, ale to se změnilo koupí Foxu společností Disney. (jajo161)
  • V Orwellově románu „1984“ byla místnost 101 místem, kde člověk čelil nejhorší věci na světě. V této epizodě zjistíme, že ředitel S.W.O.R.D.u Tyler Hayward (Josh Stamberg) má kancelář s číslem 101, ve které Wanda (Elizabeth Olsen) vidí, jak technici rozebírají Visiona (Paul Bettany). (Kubaaa97)
  • V tomto seriálu jsme se již dozvěděli, že se Wanda (Elizabeth Olsen) narodila v roce 1989, a to, že její rodiče zemřeli, když jí bylo 10 let. To znamená, že scéna ze Sokovie se nemohla stát později, než v roce 2000. Nicméně v této epizodě můžeme vidět DVD kopie seriálu Malcolm v nesnázích (od r. 2000), které vyšly až v roce 2002, a set The Dick Van Dyke Show (od r. 1961)), jenž byl vydán až v roce 2005. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama