Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trailer popravdě navnadil na daleko více strhující snímek! Čekal jsem v tomto ohledu jednoduše podívanou, která se od začátku do konce nezastaví ani na minutu. Ale skutek utek! Neberte mě špatně, vůbec se nejedná o špatný film, ale....Sarah Paulson se do role matky hodila. Role přímo ušitá na míru! I Kiera Allen coby její dcera předvedla solidní výkon. Nejvíce mi utkvěla v hlavě scéna z nemocnice s tím povedeným plot twistem, ten jsem fakt nečekal. Jinak spíše průměrnější zážitek (aspoň ten konec za něco stál). Chaganty by se možná měl držet radši filmů na bázi Pátraní (tam se totiž pohybuje jako ryba ve vodě). Za mě dávám 6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem někdy v první polovině roku viděl hezky sestříhaný trailer na nový film RUN, jehož děj sice působil povědomě a předvídatelně, ale byl pod ním podepsaný Aneesh Chaganty, rejža výborného a překvapivého Pátrání, věřil jsem a říkal jsem si: "Jo, on si tam určitě vymyslel nějakej šokující zvrat a bude to pecka, stejně jako jeho prvotina". No, a ono houby. Run je sice dobře natočený, takže dokáže napnout, dobře zahraný, takže dokáže vzbudit zájem o hlavní hrdinku, dobře napsaný, takže nad konáním postav divák nemusí zoufale kroutit hlavou, ale k čemu to všechno je, když se to všechno ubírá přesně tím směrem, který asi každý odtuší po přečtení sysnopse / zhlédnutí traileru. Hodnotit se musí palcem nahoru, protože je tu všechno tak nějak správně na svém místě. Ale to je tak všechno, a v tomto konkrétním případě - a vzhledem k celkové sumě talentu na placu - je to málo. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem netušil, že existuje český název pro Run, takže bych přišel i o těch prvních 20 minut, kdy divák přeci jen má alespoň šanci pochybovat o tom, že dívka žije vlastně v zajetí a třeba to s ní myslí její Mamá dobře. Na filmu se mě i přesto líbí, že se jedná o takový ten průměrný napínavý thriller, že je krátký, svižný a nebýt hloupého nemocničního finále, klidně bych své hodnocení o kousek pozvedl. V poslední době podobných filmů sice lítá éterem čím dál více, takže by snad leckdo mohl nabýt dojmu, že svět je plný vyšinutých věznitelů, když se to ovšem umí správně udělat, je to docela zábava. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run" bolo jedným z mojich najväčších tohtoročných očakávaní. Bol som veľmi zvedavý na nový film od Aneesha Chagantyho, nakoľko "Searching" bol jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2018. Takže v momente ako bol film k dispozícii som si sadol k obrazovke, pozrel ho a vnútorne sa necítim výrazne sklamaný. "Run" je podľa mňa veľmi dobrý film, no ani náhodou ho nemôžem radiť na rovnakú úroveň ako "Searching". Odstránim teda z cesty problémy. V prvom rade nájdem nikoľko projektov, ktoré už spracovali podobnú tému. Niektoré veľmi dobré, niektoré veľmi zlé. Takže nie je ťažké pochopiť kam sa film bude uberať, čo sa bude diať a akých scénok sa dočkáme. No súčasne platí, že obe hlavné aktérky podávajú skvelé výkony. Sarah Paulson je veľmi presvedčivá a dokopy má iba jednu scénku, kde som mal pocit, že to hrala trošku moc teatrálne. Inak skvelý výkon. No osoba, ktorá ma dostala najvia je Kiera Allen. Jej výkon je skutočne perfektný. Nič by som jej nevytkol. Všetky scénky sú zahrané absolútne perfektne. Páči sa mi, že film odhaľuje informácie veľmi postupne a rovnako si aj my môžeme takto skladať rad radom kúsky puzzle za sebou. Pretože ku koncu všetko dá zmysel. Najlepšie momenty pre mňa prichádzajú asi v posledných 15-tich minútach, ktoré sú absolútne perfektné. Aneesh Chaganty sa okrem toho opäť ukazuje ako skvelý režisér. Scénky vyzerajú veľmi skutočne a vie hercov správne viesť. Keby film nebol tak ľahko čitateľný, tak by bol oveľa silnejší, no scenár bohužiaľ nie je až tak originálny ako by sme možno chceli. Ak ste videli film alebo seriál s podobnou témou, tak vám to tiež nepotrvá dlho pochopiť. Ale tak či tak, hodnotím film ako veľmi silný a funkčný thrillerový zážitok. Hodnotenie: A- ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)

Reklama

Reklama