Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

bourec 

všechny recenze uživatele

Pátrání sem ještě neviděl, a ani nevím, jestli se do něj pustím. V zajetí ovšem svým námětem hned zaujalo. Tady fakt nebylo co řešit. Film úplně v pohodě.Nějaká výtka by se samosebou našla, ale film vás prostě zaujme, zabaví, a až do konce nepustí. Tý holčině sem neuvěřitelně fandil. Jenom s tou maminkou roku měl někdo na kameře udělat trochu jinej krátkej proces. Silný tři.70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kingovka, která ale není od Kinga. Film je napínavý a výkony spolehlivě skvělé Sarah Paulson i debutující Kiery Allen se na tom podílejí stejně jako svižný scénář bez místa pro nudu nebo režie, která nepotřebuje opulentní záběry a z minima těží maximum třeba "jen" díky tomu, že nám ukáže důležitou věc o pár vteřin později než hlavní hrdince. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, ktorá zaujme ústredným psychologickým syndrómom (ktorý je zjavný dosť rýchlo), dobrou atmosférou a dobrými výkonmi ústredných aktérok. Z tej psychologickej roviny sa dalo určite vyťažiť viac, o toxických rodinných vzťahoch, kto na kom závisí, možno sa dal prihodiť aj stockholmský syndróm. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)
  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama