Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Natabar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní televizní zpracování, čímž neříkám, že špatný - na TV poměry dobrý. Ale davat filmu 5* jen proto, že předloha je prostě skvělá (jedna z mých nejoblíbenějších Christieovek) mi přijde trochu nadsazené. (Ale možná kdybych neznal knížku a koukal na příběh poprvé, tak bych třeba také hodnotil pod vlivem zajímavého příběhu.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentne premyslená a vykonštruovaná konšpirácia a takmer bez úbytku napätia natočená klasická poirotovská kriminálka so zatiaľ jednou z najlepších zápletiek, v ktorej je Poirot, zdá sa, zatlačený do kúta, no znova zapracuje v ten pravý čas, tá správna časť šedej mozgovej kôry a vrah už nemá šancu. 90%. ()

Reklama

Sairina 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších detektivke s Heruclem Poirotem. Dochází k souboji mezi naším oblíbeným Belgičanem a psychopatickým vrahem. Každyý krok, každá vražda je dokonale ABeCedně naplánovaná. Skvěle je zachycen vnitřní vývoj postav, který Vás perfektně zmate. Až s úplným koncem se dozvíme i vytoužený motiv ABeCedního vraha. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E01. Jeden z nejlepsich dilu. Velmi promysleny od zacatku do konce, jak co se tyce vraha, tak i mateni divaka ci hezkych vtipku (Hastings a jeho historka s kajmanem je fakt roztomila). Poirot je skrze dopisy vyzvan "na souboj" s tajemnym a mozna silenym clovekem, ktery si vybira obeti dle abecedy a podobne jako Fantomas nechava u obeti jakousi "vizitku", abecedni vlakovy jizdni rad. Na kazdou vrazdu je Poirot upozornen, aby znovu a znovu selhal pri prevenci tohoto anoncovaneho zlocinu. Ovsem kazda dalsi vrazda znamena dalsi mozna voditka k dopadeni pachatele. A tak Poirot - i s pomoci pribuznych obeti - zacina rozpletat tento zapeklity pripad. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje absolutně první setkání s knírkatým borcem v buřince. Bohužel nejspíš i moje poslední. Detektivka to nebyla špatná, pointa příjěmně překvapivá. No ale kam se poděl sebemenší náznak nějaké té pravé detektivkové atmosféry, to mi zůstává záhadou. Poirot je oproti takovému Sherlockovi slaboučký odvárek, který není ani vtipný, ani nijak zvlášť důmyslný či pokrokový (alespoň tedy v tomto kousku). Největší průšvich je právě ta atmoška, která se nedá s Sherlockovými případy a zpracováním vůbec srovnávat. Dalo by se říci, že je to moje druhé setkání s Agatiným příběhem, ale ani z toho nejsem nijak zvlášť na větvi. Ruku na srdce, ale tohle že je právě ten nejlepší příběh od nejopěvovanější detektivní spisovatelky všech doby? Knihomol tedy zrovna nejsem, ale tohle je prostě slaboučký jak třikrát vylouhovaný anglický čaj. Takže si dovolím tvrdit, že Vraždy na Nilu, Orient expresu nebo kdekoli jinde mi zůstanou navždy utajeny :o). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama