Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Spike86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá Poirotovka. Zde je zápletka konečně trochu originální, zajímavá a oprostěná od klasických klišé příběhů s Poirotem Agathy Christie. Vrah je velmi rafinovaný a zachováno je napětí a výborná atmosféra po celou dobu příběhu, i když částečně opadne na chvíli, kdy je poměrně okatě ukazován údajný vrah, což je ale pouhé zdání a rafinovaný tah scénáře. Je zde na Poirotovky docela rozmanité, rozlehlejší prostředí a hlavně se tentokrát u mě nedostavilo zklamání v konečné rozmotávací fázi případu a všechno do sebe logicky zapadlo a bylo viditelně jasné. Je to dobře natočené a zpracované a výsledný dojem je tak dobrý, o to víc, že jde "pouze" o TV film s omezenějším rozpočtem. 86% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

Reklama

Sairina 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších detektivke s Heruclem Poirotem. Dochází k souboji mezi naším oblíbeným Belgičanem a psychopatickým vrahem. Každyý krok, každá vražda je dokonale ABeCedně naplánovaná. Skvěle je zachycen vnitřní vývoj postav, který Vás perfektně zmate. Až s úplným koncem se dozvíme i vytoužený motiv ABeCedního vraha. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další, výborně zpracovaný Poirot. Vraždy podle abecedy rozhodně patří k jednomu z nejrafinovanějších poirotovských opusů Agathy Christie a tomu odpovídá i jeho převod do filmové podoby. Kromě tradičních kladů, jakými je opět naprosto bezchybný herecký výkon Davida Sucheta, Hugha Frasera či Philipa Jacksona (pět na ně ódy jest nošením sov do Athén), skvělé režie, přesně zachycených reálií, výtečné kamery, skvělých vtípků (zvláště ten s umýváním talířků je geniální, i když krokodýl co je ve skutečnosti kajman a trochu zapáchá rozhodně také není špatný ;o), je nutné ocenit především herectví Donalda Sumptera. Ten je jako A. B. Cust naprosto famózní a herecky Vraždám podle abecedy suverénně kraluje. Custův rozhovor s Poirotem ve věznici by se nepochybně neztratil ani na velkém plátně... Celkový dojem: 90% Zajímavé komentáře: woody, genetique, gjjm ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama