Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Záhada lovecké chaty (S03E11)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of Hunter's Lodge (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Poirot doprovází kapitána Hastingse na venkovské panství Harringtona Pace na lov tetřívků. Po lovu je pořádán večírek v lovecké chatě, po jehož skončení v domě zůstává pouze pan Pace, žena jeho synovce Rogera Zoe a hospodyně, paní Middletonová. Pozdě večer navštíví pana Pace neznámý muž. Jednají spolu o samotě, když se náhle ozve výstřel. Pan Pace je mrtev a neznámý prchá oknem. Na místo přijíždí inspektor Japp a okamžitě zahajuje vyšetřování. Poirot se pochopitelně do pátrání zapojuje také a svou pozornost poněkud nečekaně zaměří na ukradený bicykl pana Anstruthera, zaměstnance železnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Aký múdry pes." Čo môže byť pre detektívku lepším prostredím, ak nie ponurý, pochmúrny a večne zahmlený anglický vidiek? Poirot doma v Belgicku nemá tetrovov a tak si povedal, že keď už je v Anglicku, rád by nejakých ochutnal. Odchádza preto s Hastingsom do vidieckeho sídla zaplneného rôznorodou skupinou ľudí, aby mu nešťastník Hastings ulovil pár operencov. Samozrejme sa tu však odohrá temný zločin a ťažko chorý (nádcha!) Poirot musí zasa raz vyšetrovať. Pes, bicykel a dobré rozuzlenie. Opatrných 70 %. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03E10 - Tenhle díl si budu pamatovat. Asi jsem měla štěstí a zrovna dobrý odhad či vnuknutí ... nebo prostě jsem dobrá :D ale pár scén po prvním záběru na viníka jsem ho odhalila a pak už mi to všechno dohromady jen zapadalo až do konce, zvláštní pocit. Bylo to hezky vymyšlené. Ocitli jsme se v prostředí pochmurných blat a na loveckém zámečku, kde je jen dočasné služebnictvo, protože přes rok zámek zeje prázdnotou. Akorát někdo zabije pána tohoto panství a Poirot se musí rychle honem vyléčit ze svojí smrtelné rýmičky. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Byl jste nějak nezvykle potichu, Poirote !!" ;) Velmi povedená epizodka s velmi mrazivou atmosférou britského venkova i dostatkem napětí pro její svižnost plná velmi povedených hlášek a vzájemného pošťuchování mezi charismatickým Belgičanem a vrchním inspektorem Jappem. Roztomile vtipný příběh s lehce průhledným rozuzlením, v němž Poirot stižený "smrtelně nebezpečnou rýmou" vyřeší vraždu i krádež kola prakticky z postele..;) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E11. Tentokrat takovy (pod)zimni dil ze sychravych blat, kam se Poirot s Hastingsem vypravuje na strileni tetrivku. Vse organizuje neoblibeny zbohatlik Pace, ktery je po odjezdu hostu zastrelen neznamym prichozim. Trochu mi to atmosferou pripominalo "Fantomas kontra Scotland Yard" (1966), kde se taky sjeli na zamek, akorat lovili lisku. Ale narozdil od komisare Juvea sveho pachatele Poirot vzdy dopadne :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokonalá adaptace krátké povídky královny detektivek. Výborně propracovaný příběh, opravdu tajemná atmosféra, klasický britský venkov a Poirot nakažen vražednou horečkou, chřipkou. Hlavně rozuzlení tentokrát opravdu stálo za to. Zápletka je tentokrát opravdu zamotaná, vážně jeden z těch lepších případů Herculea Poirota. Všichni herci opět excelovali. Poctivá detektivka. 100%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • David Suchet ve své knize „Poirot a já“ vzpomíná, že snad nikdy nenatáčel ve větším mrazu. A i přesto, že se na natáčení připravil a pod vycpávky si oblékl teplé prádlo, odstonal to stejně jako Poirot. (Agatha)

Reklama

Reklama