Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím tomu, proč během tak krátké doby vznikly čtyři různé verze stejného námětu a to hned ve čtyřech různých zemích. Srovnávat však můžu jen s tou francouzskou a ve zkratce lze říct, že to jsou nebe a dudy. Zatím co Rocherova verze je jen jalová snaha o umění, ta korejská je skvěle odsýpající survival drama okořeněné špetkou akce i humoru. Jediná vada je ta, že Shin-hye Park není před kamerou déle. :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK VIDÍTE, NĚKTEŘÍ CIVILISTÉ SE ZAČALI CHOVAT KRUTĚ A NÁSILNĚ A BRUTÁLNĚ NAPADAJÍ KOLEMJDOUCÍ...“ /// Takže… jeden kretén zavřenej v (korejský) garsonce. A venku zuří nákaza…Vypadá to zpočátku dost levně a lacině. A levný to fakt je - i když s přiměřeným množstvím komparsu… Zajímavý pasáže, když naproti v domě objeví dívku… nevydrží dlouho. Je to fakt levný, což automaticky neznamená špatný, ale tady je to dost často nuda. Takže píčovina. Sice jiná zombíkárna, ale těch solidních okamžiků je poskrovnu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod k pobytu na sociálních sítích. 2.) Je to jedinej film, kterej mám. 3.) Thx za titule „kolcak /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem věděl, že si pouštím film odehrávající se převážně jen v bytovém komplexu, přesněji řečeno v jednom bytě, tak jsem čekal prostě napínavější podívanou. Ona mě totiž nejvíce bodala do očí ta potrhlost a leckdy nesympatičnost hlavní postavy, jeho jednání mnohdy nemělo hlavu ani patu, prostě jsem často jen nevěřícně kroutil hlavou. Samotný koncept je OK, jen v mnoha aspektech nedotažený do konce. Tím ale nechci říct, že by se jednalo o nějaký filmový odpad, žumpu, na kterou by se mělo pohlížet s despektem. Film ve svém jádru nabídne pár vypjatějších scén (třeba takový moment cesty do jiného bytu kvůli doplnění zásob). Po technické stránce nepadne vůči tomuto snímku ani jedna výtka, Korejci ten zombie žánr umí, masky perfektní, pohyb nemrtvých taktéž zvládnutý na jedničku. Jinak závěr můj celkový názor rozhodně vylepšil, scéna v bytě s tím týpkem a jeho ženou precizní. Což se ale nedá říct o předchozí zápletce plné logických děr a scénáristických kosmetických chybek. Za mě 60 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude nejspíš patřit Zombie hororům a to nás ještě čeká Train to Busan 2 a Army of the Dead. Alone je velmi originální a zábavný zombie Thriller z Jížní Koree, který se nese v komorním duchu, ale bohatě to stačí. Ve městě se začne dít chaos a hlavní hrdina se rozhodne okolí ignorovat a izoluje se ve svém bytě, ovšem problémům se i tak nevyhne. Dochází voda, jídlo a propadá halucinacím. Je to plné poměrně chytrých a neokoukaných nápadů, zombie mají skvělé masky, jsou inteligentní, velmi rychlí a proměna člověka v Zombie je natočená luxusně. Alone sice postrádá šťavnaté Gore, ale naštěstí to dohání napětím, dobrým tempem i pár nečekanými zvraty. Fajn záležitost. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Asijské neumění v praxi. To jejich herectví je vyloženě zábavné, ale ani zde to nepomůže. Film plný nesnesitelného přehrávání a poklonkování se za každou blbost. Je to normální bolest se na to koukat. Ale aspoň je tady vidět, jaký sou Korejci mužského pohlaví babráci v rámci vztahů se ženami, to jediné tady pasujuje skutečně realisticky. Poděkování ženě i za usrání do huby, podpantofláctví, jaké nemá obdoby. Ponižování, trapnosti, nesmělost....Pro to, když pojedete do Koreji, nebo Japonska budete za hvězdy. Jinak je film o rozmazleném zbabělém srábkovi, který neumí nic, než hrát PUBG a dělat ze sebe děvku. A tento frajer má přežít zombie apokalypsu ve svém bytě obklopeném Zombíkama. Víc než polovinu filmu tak koukáme na jeho zbabělou nerozhodnost a sebelítost, na pokus o dramatickou sebevraždu, na jeho trapné chování před další přeživší naproti v paneláku....No je to natahovaný, jak to jen jde! Hvězdička za to, že chápu, že jinej kraj, jinej mrav a u nich to může být třeba kultovka. Pro mě je to jen strašnej asijskej brak vystihující jejich mentalitu a herectví, které mi nikdy nepřirostlo k srdci. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama