Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je jeden z nejpříjemnějších režisérů Hollywoodu -- je prakticky nemožné, aby natočil špatný film. Publiku nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit rychlosti vyprávění tohoto filmu. Ti, kteří to bez problémů zvládnou mají vyhráno. Dostane se jim nádherného romantického příběhu. Ostatní nechť dají ruce pryč. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom tohoto filmu je Robert Redford, ktorý mal už v dobe natáčania čo to skúseností či už s herectvom alebo réžiou. Práve on je tým čo tento film robí pozerateľný aj napriek holmarkovskému príbehu. Pomalá kamera aj pomalé rozvíjanie charakterov nám ozrejmuje celkovú situáciu a celkovo nás vťahuje pomaly do deja, čo sa vyplatí hlavne ku koncu lenže zásadným problémom tohoto filmu je tá romantická línia. Nech je film akokoľvek krásny a aj napriek téme nezachádza do núteného sentimentu práve romantická línia podkopáva filmu nohy. Ale nie preto že by snáď thomasová alebo Redford boli zlý len to skrátka narúša celkový dej a ochudobňuje nás o citovo vyhrotený a bezpochyby úžasný film s triom - kôň, scarlett a Redford. Veľajšie postavy sú vybraté skvelo a hlavne je to dokázané pri Wiestovej a Cooperovi. Inak úplne v pohode film pri ktorom mi ani tá vražedná stopáž nejako nevadila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Robert Redford (alespoň pro mě) netočí zásadní filmy, ale jeho režijní um zraje jako víno. Své diváky nutí přemýšlet, nedává jim nic zadarmo. Je vizuálně nadaný, vybírá si zdatné kameramany a jeho filmy často stojí na hereckých výkonech. Jako herec je Redford oním snílkem, mlčenlivým a stoickým hrdinou, obdařený silným charismatem. Většinou si vybírá outsidery a rozvrácené rodiny. I v romanci Zaříkávač koní je obětí dítě disharmonické rodiny, třináctiletá Grace postižená vážnou nehodou. Redford zde používá dlouhé jízdy kamerou, mnohdy až svojí stopáží nudí a jako kovboj Tom Booker je spíše „náhodným kolemjdoucím“, přemýšlivým, přímým – a jako režisér mezilidské vztahy a emoce prolíná na celé plátno (např. neustálé oblačno na cestě na Montanu). Obrovským přínosem je pak značný prostor tehdy začínajícímu talentu Scarlett Johansson. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

Reklama

Reklama