Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během 4 minut si odbudeme “viděli jste” formou sestřihu z epizod I, II a III. Za mě perfektní. Navodí to atmosféru a zasadí děj do toho správného období (10 let po konci trojky). Pak značkou úřadovat tabulky a Disney. Jasně, že Inkvizitoři musí být “trikolóra” (bílá, černá, žlutá). Čím víc barev, tím víc multi a je fuk, jak komicky to působí. No a pak děťátko a ňuňaňoučtí robůtci… ta debilní honička v lese (!!!), bez toho by to asi nebylo dost Disney. Na druhou stranu nutno ocenit povedené stylizace kostýmů (hranaté, jednoduché, velká tlačítka). Recyklace filmových herců (to atmosféře pomáhá). Co nepomáhá je zbytečně moc CGI a vynechání “old-school-Star-Wars” přechodů mezi scénami. Přesně jsem cítil, kde by seděly. Jako celek, pomalé, debilní a otravné (těch elementů co mi lezlo krkem, tam bylo až moc). ()

Ssova 

všechny recenze uživatele

Star Wars už asi nikdy nebudou takové, jako byly první epizody, at už I - III nebo IV - VI. Ale i tak jsem fakt ráda, že se tento svět vrátil. Ty postavy z původní trilogie už jsou nenávratně pryč. Proto jsem vděčná za možnost návratu Jediho aspoň touhle formou. Obi-Wan je fakt silná osobnost a Ewan McGregor ho výborně ztvárnil. A tak seriál pracuje s tím, co má. Nostalgie, flashbacky, žijící postavy. Když se na scéně objeví "staří známí", člověka to bere za srdce. A o tom to je. Nečekám velkolepý příběh jako v prvních šesti epizodách, spíš vděčně přijímám možnost si je připomenout a setkat se zase se všemi těmi světy a jejich obyvately. Takže za mě 5* Sice bych dvě ubrala za inkvizitory, kde se prezentuje "drsná holka", nad kterou člověk jen protočí panenky a rasová vyváženost, která by nikomu nevadila, kdyby nebyla tak křečovitě tlačená (čekám, že v brzké době se objeví v některé z Disneyho animáků lev černoch, pes asiat a hlavního hrdinu bude vychovávat stejnopohlavní pár), ale asi tak patnáct hvězdiček bych přidala za dokonale dojemný začátek a Ewanův suveréně bezvadný výkon. Takže jo, ať tento seriál provází síla, za mě dobrý... ()

Reklama

Welulu 

všechny recenze uživatele

Neoriginální (kdo tvrdí opak, prosím kde?), rozvleklé a zakládající si na tom, že zafunguje nostalgie. Jenže tu Star Wars neznásilňují poprvé a prostě přijde moment, kdy už to fakt nefunguje. Linka s nejmenovanou dívkou je vyloženě nastavovaná nezajímavá kaše, navíc dle mého názoru neodpovídá chováním své dospělé verzi. A co je ze všeho nejhorší - celé to byla zatím nuda. 3. hvězda jen za hudbu a Ewana, jinak prachprosté 2. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se to líbilo.Scény to má dobré a akce i napětí tu jsou taky dobré.Kenobi je skvělý seriál.Tato epizoda si ode mě vysloužila 4 hvězdy a 80 procent.Unos oné holky je povedený a prostředí tohoto seriálu je atraktivní.Viděno s titulky a s kamarádem...Hodnotím přesto velmi kladně.Ewan McGregor je zde dobrý.Souboje jsou pěkné,herci dobří a okolí filmu je bravurní.Proto dávám 80 procent a 4 hvězdy. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný začátek. Opravdu jsem byl překvapen jak první díl seriálu může být skvělý. Už jen rekapitulace prequelové trilogie mě dostala do úžasné atmosféry a následně celý díl byl skvělý. Mohly jsme vidět, že Obi-Wan je celkem zlomený, což bylo skvělé ho vidět mimo jeho nejsilnější formu. Nechci to tady moc spoilerovat, takže jen řeknu, že všechny příběhové linky mě zaujaly a jsem velice rád, že první díl je takový nářez plný emocí (emoce to vyvolá pravděpodobně jen ve fanoušcích), musím přiznat, že jsem měl celých 50 minut husí kůži a cítil jsem se, jako kdybych byl znova desetiletý kluk, který poprvé vidí hvězdné války. 9/10 !!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)
  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)
  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)

Reklama

Reklama