Reklama

Reklama

Tento nadpřirozený thriller sleduje homosexuální pár Malika (Jeffrey Bowyer-Chapman) a Aarona (Ari Cohen), kteří čelí homofobním výhrůžkám poté, co se přestěhují do vzdáleného amerického města, aby zde vychovávali svou dospívající dceru. Vyhrožování je stále zákeřnější a Malik začne mít podezření, že zde působí ještě temnější síly. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo komu zrobili ti gajovia, že sa im toto deje v životoch! “Dve cikule” a dospievajúca teenka v puberte na vidieku. Už len ten námet znie strašidelne, no mám hororový deň, tak prečo nestrácať čas aj s pičovinami. Ako popravde, vyslovene zle sa na túto prvoplánovanú ducharinu bez nápadu a mimoriadnej snahy vystrašiť nepozerá, akurát si človek musí oči prekryť v okamihoch, keď sa tí dvaja homoši šermujú jazykmi. To sú totiž takmer jediné hororové scény, na ktoré divák v tomto filme narazí. Inak je samotný “Spiral” v pohode stráviteľnou, bez väčšej ujmy akceptovateľnou jednohubkou - akurát, podpriemernou .. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Livingdeadom, tá téma je horor, nie film. Černoško teplý s belochom teplým majú dcérenku a všetci v okolí sú voči nim takí zlí, bakaní, fujky. V prvom rade ide o libiotskú propagandu a konštantné vyrábanie obetí z úchylov. Celý film síce dostal obal béčkového mysteriózneho skôr by som povedal thrilleru, ale okrem tejto úchylnej agitky tu zavádza všetky možné politické úsudky, ktoré nie sú ničím iným než propagandou. A za propagandu je odpad, film nemá podliehať spoločenským trendom ani byť na objednávku. Samozrejme očakávam, že sa mi armáda animálnych deviantov a fúzatých queerov v ružových lodičkách za to opäť vyblinká do pošty. Ale s rúškom prosím! ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale rozhodně ne úplný průšvih. Největším problémem Spirály je, že neobsahuje nic, co by stálo za zapamatování. Jedná se snímek bez jiskry, nápadu a bohužel i bez jakékoliv silné scény, Celý se nese v takovém divném oparu mezi amatérským filmem a festivalovým kouskem. Snaha o narušení diváckého komfortu skrze nejasné vyprávění a oscilaci mezi neznámou sektou a psychickými problémy jedné z postav bohužel troskotá na faktu, že je zatraceně těžké mít vůbec zájem o zjištění pravdy či některou z postav. Samozřejmě je fajn, že se někdo pokusil obrodit žánr hixploitation a přenést do něj aktuální problémy. Tenhle průnik minorit do klasického bělošského maloměsta však zaspal na půli cesty. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Částečně z toho čiší společenská objednávka, ale to by mi tady ani nevadilo. Problém jsem měl s celkovou formou a s hlavním hrdinou. To tápání mezi realitou a paranoidními stavy mi vůbec nesedělo a přišlo mi strašně průhledné. Ta nejistota, která se měla přenést i na diváka a na které film do určité míry stojí, na mě vůbec nezabírala. Představitel Malika mi pak byl silně protivný. Dal bych přednost klasickému pátracímu pojetí bez jakýchkoliv halucinačních sekvencí. Poměrně drastické finále se mi naopak docela líbilo a to včetně Munroovy poučky, že předsudky jsou špatné. Celkově snadno zapomenutelná záležitost. 35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

7/10 pokud jste fanoušky Akt X. Postupnému odkrývání tajemství sice chybí nějaká hutnější infarktová scéna (nemusela by nutně být akční), a věčné nefér lekačky spolu se skřípějícími houslemi jsou už kolikrát vážně otravné, ale jinak super. Zaháčkuje to, solidně napíná, a až do poslední minuty fikaně klame tělem. [HBO GO] ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen během 21 dnů v roce 2018 ve městech Irricana a Cochrane v americkém státě Alberta. (Homerking)

Reklama

Reklama