Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi papežem Benediktem XVI. a budoucím papežem Františkem vzniká překvapivé přátelství a v katolické církvi dochází ke zlomovému bodu. Inspirováno skutečnými událostmi. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jsem věřící a tohle je povedené dílo z dílny Netflixu. O papeže Benedikta XVI. a Františka jsem se moc nezajímal, církvi moc nevěřím. Jsem věřící, věřím v Boha, ale církev má za sebou tolik skandálů a tolik informací nám tají... Takže jsem za tenhle snímek rád, dozvěděl jsem se něco o jejich životě, především tedy o Františkovi. Já jeho názory moc nemusím, ale bylo fajn sledovat jak se vyvíjel jeho život. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé pojednanie medzi akoby dvomi líniami kresťanstva stvárnený mega hereckými výkonmi. Ja osobne som stále udivený, že bývalý pápež sa vzdal úradu, film sa snaží odhaliť pozadie. Avšak isto sa tým budú rôzne katolibánske kliky, keďže nový pápež František je omnoho liberálnejší. Ten sa konečne pýta otázky, ktoré by sa mal pýtať každý správny kresťan a nielen slepo nasledovať príkazy najbohatšej inštitúcie na svete, akou katolícka cirkev nepochybne je. Prečo hovoríme o celibáte ako nedotknuteľnom, keď bol stanovený až v 11. storočí a to len preto, aby sa nededili cirkevné majetky? A čo taký inštitút spovede, odpustky a ďalšie cirkevné sviatosti stanovené takisto až v druhom tisícročí a opäť len zo zištných pohnútok? Tých otázok a polemík je naozaj veľmi veľa a rozhovory medzi Hopkinsom a Pryceom sú to najlepšie, čo vo filme uvidíte. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být vyznavačem křesťanské víry, abyste si tento snímek vychutnali, což se také stalo v mém případě stalo. Film jako takový se církev snaží prezentovat v dobrém i špatném světle a jeho středem je názorový střet dvou zcela odlišných papežů, jejichž debatováním se víceméně celé dílo zabývá. Pokud vás tedy baví konverzační filmy, které ke všemu navíc ještě vycházejí ze skutečnosti, mohu vám Dva papeže jen doporučit. Nedivím se, že byli Pryce s Hopkinsem nominováni hned na několik cen, protože ať už tito dva hrají v čemkoliv, vždycky do svých rolí dávají všechno. Rozhodě se tedy jedná o kvalitní dílo, které vám o svatých mužích odhalí i věci, o nichž jste možná vůbec nevěděli. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Two Popes" ma príjemne prekvapilo. Nevedel som čo presne môžem očakávať, no film podľa mňa pôsobí ako keby skutočne sme mohli nahliadnuť do súkromných dialógov, medzi dvoma mužmi vo veľmi ťažkých momentoch. A je skvelé, že budeme môcť vidieť veľmi dobre ich ľudskú tvár. Príjemne oceňujem aj multilingvistiku vo filme. Nie je to len v angličtine, ako posledné roky. Prejdeme si viacerými jazykmi a podľa mňa je to oveľa zaujímavejšie. Vyzerá to vynikajúco, dialógy majú pointu a pôsobia veľmi uveriteľne. Okrem toho aj nám ako divákov film dokáže priblížiť týchto božích služobníkov. Fascinujúce je pre mňa najmä, že v mnohom ich občas vnímame ako nadľudí. Ako niekoho, kto by mal kázať lásku a dobro. Lenže potom si uvedomíme, že sú to rovnako ľudia ako sme my. So svojou vlastnou históriou, so svojimi činmi. A nikto z nich nie je bez hriechu. Hoci by sme ich možno my ako ľudia tak chceli vnímať. Ale súčasne všetko čo si prežili z nich spravilo ľudí, ktorými sú. Ich názory, ich myšlienky, všetko je to v tom zakotvené. A musím povedať, že niekedy nie je nič lepšie ako vidieť Františka ako chodí medzi ľuďmi, ako s nimi rozpráva a iba žije svoj život. Alebo keď si Benedikt s Františkom spolu sadnú na gauč s pivom a pizzou a budú sledovať futbalový zápas. Pre mňa ide o veľmi zaujímavý film so skvelými dialógmi a veľkou dávkou ľudskosti. Skvelá práca. Možno je to miestami až moc dialógové, no to mi nevadí. Okrem toho ešte musím povedať, že casting na film bol takisto vynikajúci. Nenapadli by mi lepší herci do týchto rolí. Netflix ma posledné roky príjemne prekvapuje. Hoci má na konte veľa jednoduchých filmov, tak sa nebráni ísť aj do niečoho náročnejšieho a zaujímavejšieho. Film rozhodne odporúčam pozrieť. Hodnotenie: A ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem měl z některého "akademického" filmu letos strach, tak to byli právě papežové. Nakonec ale zdaleka nešlo o nestravitelnou konverzačku, ba naopak. Hopkins a Pryce to důstojně táhnou a po mé letošní návštěvě Říma a Vatikánu jsem si i ty kulisy tak nějak o to víc užíval. Věřící a fanoušek církve se ze mě po tomto filmu nestane, ale jsem rád, že jsem ho nezavrhl předčasně. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Záběry ze Sixtinské kaple se ve skutečnosti nenatáčely přímo ve Vatikánu. Pro potřeby filmu byla vytvořena replika kaple ve studiích v Římě, jež byla ve skutečnosti ještě o pár centimetrů větší než původní Pontelliho svatostánek. Stejně tak se většina interiérových záběrů nenatáčela přímo ve Vatikánu – filmaři by jednoduše nedostali patřičná povolení – ale na alternativních lokacích na předměstí Říma. (radekgfx)
  • Benedikovým oblíbeným nápojem je Fanta. (puchal)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Prosinec na Netflixu

Prosinec na Netflixu

02.12.2019

Ano, je to tak, Vánoce už jsou za rohem. Ale nebojte, tady vás za nenakoupené dárky, vážné projevy agrese při zaslechnutí melodie k All I Want For Christmas, ani obecné pohrdání všemi, kdo si už na… (více)

Reklama

Reklama