Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Marianne (2019) 

Nikdy jsem se netajil tím, že nemám k francouzské filmové a seriálové tvorbě blízký vztah, občas se ale i francouzští filmaři blýsknou natolik, že je musím pochválit. A právě seriál Marianne se jim velice podařil, téměř po celou dobu jsem si užíval bezútěšnou, tísnivou atmosféru, slušné napětí i fungující příběh. Opravdu jsem nečekal, že by mě mohl hororový seriál (nota bene francouzský) takhle bavit, počítal jsem spíš s nějakou téměř slabomyslnou záležitostí, kterých je teď všude tolik. Spokojenost. ()

Tvoje sny (2019) (E01) 

Úvodní epizoda seriálu mě příjemně překvapila. Od dnešních hororů toho příliš neočekávám, tvůrci většinou vsadí na sérii tupých lekaček a výsledek tomu odpovídá, tady ale došlo ke změně. Místo nablblých prvoplánových bafnutí se Francouzi soustředili na budování tíživé atmosféry, pokud mám mluvit za sebe, povedlo se jim to. ()

Tradice (2019) (E02) 

Po kvalitní první epizodě jsem doufal, že bude příběh s každým dalším dílem gradovat, ale byl jsem poněkud zklamán. Jistě, setkání bývalé party po letech bude asi pro příběh důležité (náznaky už se objevily), ale temná a tíživá atmosféra, která si mě tak získala v předchozí epizodě, se kamsi vytratila. ()

Komplikovaná osoba (2019) (E03) 

Úvodní epizoda u mě zatím jasně vede, ale uvítal jsem návrat k původní zneklidňující atmosféře, děj, který v minulém dílu poněkud stagnoval, se dal opět do pohybu a mně se na tuto část dívalo mnohem lépe. Bylo by fajn, kdyby seriál pokračoval v podobném stylu. ()

Nádherný okamžik (2019) (E04) 

Výborně, tvůrci nasměrovali seriál přesně tím směrem, v který jsem doufal, a čtvrtý díl už byl srovnatelný s povedeným úvodem. Příběh mě zatím baví, atmosféra se i tentokrát vydařila a funguje na mě i občasné použití humoru, které s pochmurným dějem hezky kontrastuje. ()

Opuštěná (2019) (E05) 

Po dlouhé době si zase můžu užít skvělou hororovou atmosféru, proto hvězdičkami nešetřím. Tahle výprava proti proudu času k počátku příběhu mě hodně bavila, vždy, když polevilo napětí, nemuselo mi to být líto, protože jsem se na oplátku dozvěděl něco zajímavého a pro příběh podstatného. ()

Vzpomínky (2019) (E06) 

Francouzští tvůrci si s příběhem umí evidentně hezky pohrát, v jedné epizodě mi představí spiritistickou seanci z minulosti, aby mi hned v dalším dílu naservírovali stejnou situaci ze současnosti. No, znovu se jim to podařilo, děj byl zajímavý a atmosféra výborná. ()

Na tohle je příliš mladá (2019) (E07) 

Poprvé jsem byl u epizody Marianne poněkud zklamán. Ta skvělá tísnivá atmosféra, kterou tady pořád chválím, se trochu vytratila a děj mi připomínal typické, americké, slaboduché rádoby horory s partou studentů. Hodně se běhalo a ječelo, ale nic navíc se v tom neukrývalo. ()

Úterý (2019) (E08) 

Finální epizoda nebyla vůbec špatná, ale tvůrci mi už ukázali, že to umí i lépe. Přes drobné výhrady jsem byl ale se závěrečným dílem spokojen a znovu se mi potvrdilo, že mají kněží kromě malých chlapců ve velké oblibě i oheň. Hmm, čím to asi bude? ()

Reklama

Reklama