Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenie som čakal určite niečo lepšie. Odhliadnuc od toho, že mi bola hlavná hrdinka nesympatická, čo by ani nebol taký problém, tak obsahovo ma to vôbec nechytilo. Také bubákovanie o čarodejnici bez čarovania. Príbeh mal síce hlavu aj pätu, no bolo to predvídateľné a nezaujímavé. A záver mi už prišiel úsmevný - hrozný problém, fakt.... len aby sa pre pánajána vymyslelo niečo na pokračovanie. Strašenie nebolo zlé, miestami aj atmosféra bola fajn, hlavne keď ľudkovia boli na tom ostrove s majákom, no to je asi tak jediné pozitívne. Veľmi slabý priemer, ani poriadne neviem prečo som taký štedrý. 50/100 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fantastické překvapení. Čistokrevný špičkový horor s vtahující zápletkou a mrazivou (a nepříjemnou a skvostnou) atmosférou. V krásném venkovském prostředí, s extrémně sympatickou hlavní hrdinkou a od francouzských tvůrců. A už jsem zmiňoval skvostný děj, mrazivou atmosféru a poměrně nemalou originalitu, to vše navíc v perfektní režii. A ty neklidné výjevy, šokující momenty... no prostě skvost. A rozhodně ne malý. Velký skvost. Pravdou ovšem zůstává, že ve druhé polovině seriálu už toho bylo občas trochu moc a děj se začínal trochu vléct a rozpadat (ale jen subjektivně a nepatrně, naštěstí se nerozpadnul a finále mnohé napravilo a slíbilo zajímavé věci). A hudba je taky naprosto dokonalá. Marianne je skutečně jedna veliká seriálová paráda a nejlepší čistokrevný horor nejen tohoto roku, ale minimálně celého desetiletí. A navíc na pokračování! Co si přát víc? ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám zmiešané pocity. A to zo všetkého. Nielen z príbehu ale aj z hlavnej protagonistky Victoire Du Bois. Raz sa mi páčila, raz som ju neznášal, raz bola zlatá, raz som ju mal chuť zabiť. Marianne v tele stareny bola vtipná, zaujímavá, odpudivá a strašidelná zároveň. Akonáhle opustila jej telo, už to nebolo tak dobré. Časti z obdobia detstva hlavných protagonistov v skutku nudili a boli skoro zbytočné. Niektoré strašidelné scény môžem pochváliť, ale i tak ma to hororovo neuspokojilo. Ale to už dlho nič. Neviem či moje neuspokojenie sa dá vysvetliť tým, že bolo cítiť, že je to francúzsky mini seriál, alebo preto, že to bol viac menej teen seriál. Každopádne na zabitie času to nieje tak zlé. Len nečkajte veľkolepé finále alebo nejaké šokujúce zistenie o čarodejnici Marianne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

občas sice zbytečně na místě přešlapující a na konci sem se v jednom momentu trochu ztratil,ale jinak je Marianne po nepovedeném druhém TO jako balzám na hororovou duši.Když pominu drobné nedostatky,dokáže Bodin velmi slušně budovat atmosféru a bubat jako o závod i ve chvílích,kdy to divák zrovna nečeká.Samozřejmě se nedokáže úplně vyhnout duchařským klišé,ale když už na ně dojde,zvládá je s grácií.Třeba scéna posednutí je asi tou nejlepší kterou jsem viděl za posledních několik let...80% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Netlix po roku opäť doručil hororový seriál a opäť neprestáva prekvapovať, jednak prístupom k látke a jednak tým, že vôbec vstupuje do vôd žánru a čerí vodu (čim pochopiteľne musí potešiť každého fanúšika hororu). Marianne boduje výbornou, pochmúrnou atmosférou prímorského mestečka Elden a tajomnou mytológiou nadväzujúcou na históriu čarodejníctva, využívajúc prvky ghost a curse hororu. A s atmosférou a strašením diváka pracuje tak umne, že miestami je napätie doslova hmatateľné, inak povedané - dokáže vystrašiť, čím predčí aj niektoré komerčné hororové filmy (nielen) posledného obdobia. Kvitujem aj prácu s čiernym humorom, podarený soundtrack a sympatický casting. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)
  • Seriál se natáčel především v Paříži a Bretani, regionu v severozápadní Francii. Zatímco v Marianne se jmenuje fiktivní vesnice Elden, přístav, ve kterém se seriál opravdu natáčel, najdeme v Doëlanu, což je malé přístavní městečko v Clohars-Carnoët. (Trajektt)

Reklama

Reklama