Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem se netajil tím, že nemám k francouzské filmové a seriálové tvorbě blízký vztah, občas se ale i francouzští filmaři blýsknou natolik, že je musím pochválit. A právě seriál Marianne se jim velice podařil, téměř po celou dobu jsem si užíval bezútěšnou, tísnivou atmosféru, slušné napětí i fungující příběh. Opravdu jsem nečekal, že by mě mohl hororový seriál (nota bene francouzský) takhle bavit, počítal jsem spíš s nějakou téměř slabomyslnou záležitostí, kterých je teď všude tolik. Spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, u které je zatraceně cítit, že francouzský tvůrce se u duchařských hororů zvolna jen inspiroval, ale v podstatě si toho hodně natočil po svém. To je ale samozřejmě dobře, protože přináší do žánru konečně i nějaký ten humor. Navíc má i snahu o crossover a někdy v půlce seriálu jsem měl až pocit, jak kdyby ze seriálu nejraději udělal hororové Stranger Things. I když těžko soudit, jestli Stranger Things nejsou hororoví už sami o sobě. Nicméně Marianne je další seriálovou, hororovou a navíc Netflixovskou bombou, která se této internetové televizi povedla. Má nápad, má atmosféru, neotřelé herce, originální bretaňský venkov podobný skandinávské ponurosti a hlavně nápady, které si coby fanoušek duchařiny chcete prostě užít. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děsivý že se bojím i napsat komentář že mě ta potvora přijde navštívit, strach na každém kroku, příběh temny že sám na záchod nepůjdu, herci skvělý až překvapivě. Nápad na horor dělo, doufám že mají v plánu to ještě prodloužit víc protože vidět ty její oči a mám strach zavřít ty svoje. Po delší době opět hodně kvalitní seriál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Marianne“ je ukončený a je to dobře. Ono se i tak místy celkem zdá, že těch osm dílů je docela moc. Je to místy hodně natahované, a to do té míry, že vás to ani nebude bavit sledovat, že vám vlastně bude jedno, jak to dopadne. Pak je tu ale zajímavé odhalení nebo i překvapivý zvrat a vy si znovu řeknete, že to až tak špatné není. A ne, až tak špatné to není. Ale ani skvělé ne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenie som čakal určite niečo lepšie. Odhliadnuc od toho, že mi bola hlavná hrdinka nesympatická, čo by ani nebol taký problém, tak obsahovo ma to vôbec nechytilo. Také bubákovanie o čarodejnici bez čarovania. Príbeh mal síce hlavu aj pätu, no bolo to predvídateľné a nezaujímavé. A záver mi už prišiel úsmevný - hrozný problém, fakt.... len aby sa pre pánajána vymyslelo niečo na pokračovanie. Strašenie nebolo zlé, miestami aj atmosféra bola fajn, hlavne keď ľudkovia boli na tom ostrove s majákom, no to je asi tak jediné pozitívne. Veľmi slabý priemer, ani poriadne neviem prečo som taký štedrý. 50/100 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)

Reklama

Reklama