Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi dlouho unikal, ale teď jsem rád, že jsem v hledání nepolevil. Obratně napsaný příběh představuje jakýsi americký zapadákov, ve kterém se během jedné proklaté noci sejde několik ztroskotanců, s různě těžkými průšvihy. Postupně se staneme svědky několika přehmatů, kolizí, mrtvol.. udržet si v tomhle maglajzu čistou hlavu nebude úplně snadné!! Příjemná jednohubka na jedno podívání překvapí poměrně svěžím a skrznaskrz černým příběhem, který rozzáří poměrně dobře napsané dialogy a herecké obsazení. Zhruba tucet známých i méně známých hvězd i hvězdiček se tak prodírá až k závěrečnému spojovacímu článku, který film vytlačil na 4*.. Potěší i délka.. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film, který v sobě kombinuje pár nápadů z jiných kusů - například Mementa, aneb co se stane, když vezmete průměrný nápad na příběh, sepišíte ho a pak scénář na patřičných místech roztříháte a zpřeházíte pořadí jednotlivých částí tak šikovně, že když to jenom trošku dobře natočíte, vznikne vám forma, která minimálně o stupeň předčí svůj vlastní obsah. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, že je to roztomilé, vtipně vykonstruované a setsakra černé, tak jak to máme my fajnšmekři rádi. Tak tohle všechno si řeknete na začátku filmu, kdy zjistíte, oč tu ksakru běží a jak se to všechno sebíhá z různých kolejí k jednomu nádraží a k jednomu zásadnímu momentu, a to přesně v 11:14. Jenomže, tak jak dále nudně poskakují analogové ručičky hodin, tak i vy se budete nudit, neboť to, co už víte, uvidíte znovu, co nevíte, za chvilku zjistíte, a to, co jste zjistili, vlastně už dávno víte nebo už jste viděli – chápete? Ne? Tak to nevadí, celá věc bude totiž brzy vyřízena. Stopáž je totiž víc než roztomilá a vlak přijíždějící v 11:14 to nebere oklikou. Cestou se možná pobavíte u několika scén, které výtečně udržují pozornost, abychom po cestě neusnuli, v zásadě ale stejně podřímnete, alespoň do doby, kdy se seznámíte s Hilary Swankovou, roztomilou to rovnátkovou žábou, která dává filmu pomyslné „koule“. Zbytek je nuda přinášející však 2 zcela zásadní ponaučení: Nikdy nečurejte za jízdy z auta a nikdy nevěřte svý holce... :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn černohumorná thrillerová hříčka odehrávající se během jedné noci, jejíž události jsou postupně nahlíženy/prožívány různými postavami, jejichž osudy se dramaticky a zprvu záhadně protnou. Takové teenage Pulp Fiction nebo Lola běží o život, jen to není taková stylovka a palba a ani herci tu kdovíjak nezáří. Jinak k filmu mě přilákalo jméno Jasona Segela a nakonec jsem si ho tam ani nevšiml. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Brutální thriller o sledu událostí jednoho večera, které několika lidem změní životy. Tyhle snímky vyprávějící několik příběhů najednou a směřující ke konci, ve kterém se vše vzájemně proplétá, mám čím dál tím radši. Obsazení je poměrně slušné, hlavně Hilary Swank a Patrick Swayze, který dostal ze všech nejvíce prostoru. Bohužel nevýhodou snímku je, že vše jsme již viděli v mnoha jiným a lepších provedeních (např. 21 gramů, Crash), ale i tak se jedná o slušnou podívanou s příjemnou 80 minutovou stopáží...... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama