Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V obyčejně vypadajícím bytě na ukrajinském sídlišti si hraje otec se svou sedmiletou dcerou na schovávanou. Ovšem když ji hledá, není nikde k nalezení… Později se objeví na internetu video se zmizelou dcerou, jak drží ceduli s tajemnou sadou čísel. Je první z několika dětí, které v malém průmyslovém městě zmizí beze stopy. Mladí detektivové Varta Naumová a Maksim Shumov stojí před řešením nejen tohoto komplexního případu, ale také před svými vlastními démony. Varta je odtažitá žena, která si extrémně chrání svůj osobní prostor, zatímco Maksim je pohodový chlap, lehce navazující nové vztahy. Oba zažili ve svých životech traumata a tento případ se jich dotkne na nejcitlivějších místech. Seriál Na schovávanou divákům předkládá mnohovrstvý děj, který čerpá z jedinečných postav. Kromě prvků noir a thrilleru se osmidílné kriminální drama dotýká také dojemných a intimních příběhů hlavních postav. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přidala bych nějakou tu hvězdu pokud by filmaři nezapoměli při filmování rozsvitit.To totiž jediné dělá seriál "Temným případem".A když se rozední tak fláknou na kameru modrý filtr.Kamera navíc bez stativu....Takové zpracování mi vůbec nejde "pod fousy".Pokud bude i další epizoda tak temná tak to vzdávám.Ano,kašlu na to! určitě by se příběh četl lépe v knižním vydání.Ani napodruhé jsem se nedokázala oprostit od nechuti z temného natočení.Vzdávám to! ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriálu je styl severské detektivky - pusto, pošmourno, sychravo a šedivo. V prvních dvou dílech je jedna honička a zásahové komando. Vyšetřovatelka je odtažitá a chorobně nezávislá. Typově zajímavá a neobvyklá Jevgenija Gladijová. Ostatní kolegové se vyznačují marností a apatií. Seriál se vyznačuje výbornými filmovými řemesly hlavně kamerou. není zde nic typicky ukrajinského, asi aby se seriál mohl vyvážet kamkoliv. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ukrajinská nostalgia na Švédsko Fínsko Nórsku nôtu. Skutočne ma divák chvíľami pocit, akoby sledoval originál severskú tvorbu. Réžijne veľmi precízne spracované, prvotné epizódy vďaka nastolenému nádychu podivna solídne navnadia. Chvíľu som mal dojem, že tunajšie hodnotenie užívateľov “Pryatki” krivdí, no nakoniec je zrejme absolútne objektívne, lebo ako čas plynul, tak aj samotný nádych akoby sa vo svojej podstate vytrácal. Lepší priemer .. ()

subic 

všechny recenze uživatele

PRO je rozhodně to, že seriál se tváří jak nějaká severská detektivka, je náležitě potemnělý, nic se neděje za slunného dne. Dokonce i na kriminálce je pořád skoro tma a tam by zrovna být nemusela. Takhle hezky to u nás pořád nikdo neumí, ani Strachův Labyrint nebo Rapl se k tomu neblíží. PROTI: Děj je vážně bláto a fakt docela nuda, ukradené malé děti na Ukrajině, ale i tak mě to emočně vlastně nijak nezasáhlo. Ústřední dvojice vyšetřovatelů je taková prostě nemastná neslaná. 4/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, ale co naplat, když scénář je jeden velký chaos a napříč seriálem se snad nenajde jediná trochu sympatická postava, se kterou by se divák mohl ztotožnit. Nehledě na to, že k rozuzlení případu se vyšetřovatelé doberou jakoby nic. A o nevěrohodnosti a bezemočnosti chování dopadeného pachatele při konfrontaci s vlastní unesenou dcerou radši ani nemluvím. (45%) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (1)

  • Na schovávanou je prvním ukrajinským titulem, který už během vývoje zaujal evropské producenty a zúčastnil se marketu MIPTV v Cannes. (Zdroj: Serial Killer)

Reklama

Reklama