Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 1

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (71)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku se přidám ke zdejšímu hodnotitelstvu. Jsem rovněž velmi zvědavý, jestli tento díl některý z nadcházejících trumfne. Laťka byla nastavena opravdu velmi vysoko. Už seznamovací úvod dílu byl velmi solidní, ale to co si pro nás tvůrci připravili v závěru, to bylo něco neskutečného. Velice originální dílo, které je po audio vizuální stránce vymazlené k naprosté dokonalosti. [85 %] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hmm... Asi nejsem mainstream. Otázkou je co s tím, zda je to dobře nebo ne. Hra na oliheň se mi totiž ani trochu nelíbí. A docela zírám na místní hodnocení.  Jednak je to vykradené Battle Royale (které se mi také nelíbilo) a také Hunger Games. Ne, já opravdu nejsem třasořitka a outlocita, kterému by ve filmu vadilo zabíjení nebo krev. Viděl jsem už lecos a dokonce i filmy u nichž jsem váhal zda se tu k nim veřejně komentářem nějak hlásit. Ale tohle je prostě obyčejný film o explicitním násilí samozřejmě jakoby zabalený do psychosondy chování jedince a společnosti ve  vyhrocené situaci. Diplomacie, spojenectví, ukázka povah když jde o kejhák... Asiaté jsou fakt divní. O Japoncích je jejich brutalita známá ale že i JK,  to mne překvapilo.  Lidi vždycky měli rádi krev. Kupovali si lístky na popravy a za místa v prvních řadách se muselo dokonce připlácet páč tam bylo vidět z popravičky nejvíc. Od těch dob co popravy zmizely z náměstí měst na nádvoří věznic ubylo možností na krvavou podívanou.  A z těch nádvoří posléze vymizely úplně, tedy pokud nenavštívíme nějakou pokrokovou bohatou zemi jako třeba Saúdskou Arábii nebo naopak středověkký Afghán.  Lidem z blízka viděné násilí na bližním svém zkrátka chybí. Naštěstí tu jsou filmaři s možností tvorby alternativních světů, kde je povoleno téměř vše. A tak lze snadno ukojit touhu mas po krvi. A tady se kucí od filmu sakra trefili, když čtu ty nadšené komentáře jaká supr vyvražďovačka tenhle seroš je... Jinak si úspěch téhle podivnosti opravdu neumím vysvětlit. Co zaujalo byly interiéry a aréna. Dál s tím čas ztrácet nebudu. * * ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem velké obavy. Protože když je něco až moc "doporučované" a "hype" kolem toho neopadne moc brzo, většinou to smrdí průserem. První díl byl super, užila jsem si ho. Sice to pro někoho může být zpočátku natahované, ale dobře nám to ukázalo, s jakými lidmi se budeme (nejspíš) setkávat i v dalších dílech. Doufám taky, že se taky bude hezky pohrávat s lidskou psychikou, to téma k tomu přímo vybízí. Snad to nebude promarněná šance. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem měl chuť se zas podívat na nějaký ten seriál a jelikož jsem na tohle slyšel ze všech stran samou chválu, rozhodl jsem se do toho jít. Byla mi slibována neskutečná pecka, ze které se posadím na prdel, ale po prvním díle se tak rozhodně nestalo. Netvrdím, že šlo o špatnou podívanou – jen mě to zas až tolik nebavilo, jak bych čekal. Úvod a seznámení se zřejmě hlavním hrdinou (moc informací jsem si o tom nezjišťoval) lehce nudí, navíc mi ten frajer zrovna extra sympatický nebyl. Potom se jde na věc – hurá 456 bezdomovců, feťáků, zlodějů a zadlužených kokotů – ženských si jde zahrát o velké peníze. První hra by nebyla špatná (prvních pár výstřelů, panika, zoufalý pokus se za tu zkurvenou čáru dostat – jo to bylo fajn), jenže bylo potřeba 2/3 pozabíjet hned ze startu a po chvilce to začala být nuda a já měl strach, že budou hned všichni tuzí…No uvidíme, co přinesou další díly.55% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saakra, ani nevíte, jak jsem teď ráda, že jsem se do tohohle seriálu pustila! Korejská kinematografie je skrytej poklad, fakt že jo. A stojí za to se do ní vrhnout (takže pro ty z vás, co ještě pochybujou, vezměte mě za slovo a pusťte se do toho)! Ten styl, jak je to natočený, je hrozně osvěžující, hlavně když jsou kolem vás pořád jenom samý americký filmy (čas na filmovou revoluci?). A vypadá to hrozně zábavně! Můžete mi říct, proč jsem nezačala koukat na korejskou produkci dřív? Oni mají tak originální nápady! Představte si, že vás odchytne tajemnej chlápek v metru, dá vám pár facek, prachy a vizitku. A protože jste totálně na mizině, tak nakonec skončíte v šílený hře, co vypadá jako reality show, akorát s tím háčkem, že je na život a na smrt. Hlavní postava je hroznej sympaťák a už teď mu fandím, aby to vyhrál. A to že je tam i jeho brácha mě fakt překvapilo. To jsem teda zvědavá, jak se to vyvine! A doufám, že zjistíme, kdo za tím vězí. Ale teda zapamatovat si ty jména bude strašný. Jak to tak vidím, asi si spíš zapamatuju čísla. Já si ani nepamatuju, jak se jmenuje hlavní postava. (╯°□°)╯A ten starej děda je boží, ten se tam jde vyloženě pobavit. Není to ta pravá sranda, když při hraní dětskejch her nemůžete umřít, ne? Hodnocení: dlouho jsem neviděla něco tak šílenýho a zábavnýho/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama