Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 2

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (71)

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyskúšanie v malom, čo môže následne fungovať celospoločensky (globálne). Teda zbaviť sa problematických večných dlžníkov, životných a biznisových stroskotancov. Veď veční gambleri ubližujú rodine, štátu. Zbaviť sa problémovej chudoby - nechcenej, špinavej škvrny úspešného kapitalistického príbehu. To je zmyslom prvej časti (pankáči Dead Kennedys už v roku 1980 mali pieseň Kill The Poor /Zabi chudobu/ o plánoch buržujov vyhladiť všetkých biednych a nezamestnaných).  Ide o koncept v duchu hesla - sú to nímandi, dole s nimi. Nech zdochnú. Navyše s bonusom - v objatí adrenalínovej hry má zanedbateľné promile má právo na výhru. Poznámka: Autorom jeden plus patrí. Ukázali to, čo dnes trápi vládnucich mocnárskych zmrdov. Dnes totiž už robotníci a lúza neznamenajú v porovnaní s minulosťou žiadnu silu, ktorú kapitalisti potrebujú. Technológie a automatizácia výroby postúpili natoľko, že drvivá väčšina ľudstva, predstavujúca v minulosti silnú a dôležitú triedu robotníctva, je jednoducho nepotrebná. A tak mocní hľadajú spôsoby ako sa ich zbaviť. Spôsob "odbremenenia a vyčistenia" zemegule od ľudí. Cieľ: vznik novej, slobodnej komunity vyvolených. Noví Adamovia a Evy (starostlivo vybraní dnešnou elitou) na planéte Zem, radikálne odľudnenej, skutočne zelenej a rajskej, vytvoria radostný, prírodný a eko životný priestor pre kontinuitu dnešných elít a ich potomkov. Ostatní nech podochnú. Bárs aj prostredníctvom fejkových smrtiacich hier naočkovaných akokoľvek (médiami, hrami, vojnami, lekármi, zákonmi). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je legrační sledovat, jak spousta lidí až teď zjišťuje, že je korejská kinematografie na vysoké úrovní. Mám už schroustaných vcelku dost filmů i seriálů a ani jednou jsem nebyl vysloveně zklamaný. A teď to nebude jinak. I když to zní pro mnoho lidí odpudivě, tohle sociální drama opravdu píše. Tam kde amíci vaří tupou, ale efektní vybíjenou plochých postav, napálí Korejci uvěřitelnou, lidskou a současně zábavnou sondáž lidí, kteří jsou na úplném dně. Co udělají, když dostanou příležitost obrovské výhry? Ale jen to by bylo primitivní. Tvůrci vás přimějí přemýšlet, jestli si to zaslouží, jestli je opravdu tak zvrhlé nasypat do mlýnku na maso směs gamblerů, slabochů, looserů, ale taky lidí s pohnutým osudem... . Přimějí vás se zamyslet nad vlastními hranicemi... . Ale dělají to vcelku nenápadně, nemoralizují a hlavně...nepodbízí se divákovi a nesnaží se o emocionální protlak. Místy je to odlehčené, pak z toho až mrazí, ale především to není předvidatelné. A to mi u drtivé většiny současné produkce opravdu chybí. Z první epizody jsem nadšený. Po dlouhé době jsem bez rozmyslu zapnul další epizodu a těším se na pokračování. Ten hype, který kolem tohoto kousku vznikl, není ani trochu neoprávněný. Pro fandy korejských filmařů je to povinnost. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

❗SPOILER "Klasický úvodní seznamovací díl, ve kterém je divákovi představena postava Pan Song Ki-huna a první hra s názvem "Červená, zelená". Ohromný potenciál seriál zazdívá hned na úvod, když namísto postupného seznamování s osudy jednotlivých postav, pro navázání citové vazby s divákem, se seznámíme s osudem pouze jedné z nich a ihned následuje vhození do ratingově nepřístupnější Hunger Games. Věčná škoda, že například pět úvodních dílů neseznamuje diváka pouze s příběhy jednotlivých postav a následně nepřikročí ke hrám. I přesto dávám za silný úvod čtyři hvězdy." 👍❗ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku se přidám ke zdejšímu hodnotitelstvu. Jsem rovněž velmi zvědavý, jestli tento díl některý z nadcházejících trumfne. Laťka byla nastavena opravdu velmi vysoko. Už seznamovací úvod dílu byl velmi solidní, ale to co si pro nás tvůrci připravili v závěru, to bylo něco neskutečného. Velice originální dílo, které je po audio vizuální stránce vymazlené k naprosté dokonalosti. [85 %] ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[8/10] Prvý diel  SQUID GAME. Zapal som to absolútne bez očakávaní a môžem skonštatovať že ma to dosť bavilo. Zaujímavý koncept, na začiatku príjemné zoznámenie hlavného "hrdinu", prostredie filmu je netradičné, teda aspoň pre mňa kedže Juhokorejsku tvorbu absolútne nesledujme, tak to bolo také oživenie. Hodina ubehla ako voda v skvelom tempe ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama