Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Jeden šťastný den (S01E09)

(epizoda)
  • Jižní Korea 운수 좋은 날 (více)
Thriller / Dobrodružný / Akční / Mysteriózní / Drama
Jižní Korea, 2021, 55 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední kolo přináší další krutou zkoušku, ale tentokrát všechno záleží jenom na jednom hráči. Na scénu vystoupí autor hry. (Netflix)

Recenze (60)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neříkejte mi, že jsem jediná, kdo si celou dobu myslel, že Gi-hun a Sang-woo jsou bráchové a až teď jsem si uvědomila, že byli jenom kámoši z dětství. Jak jsem si to mohla myslet, když jejich rodiče vypadaj jinak? Tak na tuto otázku neznám odpověď. Asi nějakej zkrat v mozku. ¯\(°_o)/¯ Každopádně ten finální souboj mezi nima byl úžasnej, teda byl by mnohem víc intenzivní, kdyby do toho pořád nekecali ty VIP, ale aspoň už neříkají takový kraviny jako vtipy o 69. Nejhorší je, když máte rádi oba dva a nevíte, komu máte fandit. Ale sebevraždu Sang-wooa jsem fakt nečekala, upřímně jsem si myslela, že Gi-hun odejde. Jinak ten konec se mi dost líbí, bála jsem se, že to bude typickej Hollywoodskej klišé happy end, kdy se hlavní hrdina shledá se svojí dcerou a jako Robin Hood bude rozdávat prachy všude kolem. Naštěstí se tak nestalo a konec je dost realistickej - Gi-hun se nedokáže oprostit od toho, co se tam stalo, a pořád žije život jako dřív. Takže když dostane pozvánku od staříka, ani se nerozmýšlí. K odhalení, že Il-nam je celou dobu hostitel her a nafingoval svoji smrt.. Upřímně docela jsem čekala, že zatím vším bude on, takže mě to ani moc nepřekvapilo. Ty starý ruce na začátku série, jak byl šťastnej celou dobu. Když se nad tím zamyslíte, dává to smysl. I když po šestý epizodě jsem si fakt myslela, že je s ním konec. Ale upřímně doufám, že druhá série nebude o tom, že Gi-hun půjde proti nejmocnějším lidem světa jako největší hrdina a nakonec je sundá. To by byl děs. Vlastně bych to klidně nechala takhle, bez druhý sezóny (ale bohužel už je potvrzená, takže budu muset doufat, že nebude moc na rychlo). Hodnocení: jsem jediná, komu se hrozně líbí ty otřesný červený vlasy?/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud mám být upřímný, finále mě poněkud zklamalo. Ukázalo se totiž, že byl můj prvotní dojem z hlavního hrdiny naprosto správný, a jsem tedy rád, že jsem si k němu nevytvořil kladný vztah. Odhalení tvůrce hry mě na druhou stranu pobavilo velice velmi a byl bych mnohem raději, kdyby závěr probíhal v tomto cynickém duchu, než aby se utápěl v přílišné sebekritice a volání po morálních hodnotách. Po osm epizod měli diváci možnost sledovat, jak funguje pud sebezáchovy, tak proč si ve finále hrát na to, kdo je lepším člověkem. Dnes je všude plno lidí, kteří se buší do hrudi se slovy: "Já bych nikdy atd., atd.", ale jsou to z valné většiny lidé, kteří nikdy nemuseli udělat opravdu těžké rozhodnutí pod velkým tlakem. / Poučení: Chceš-li změnit barvu vlasů, důkladně si to promysli. Několikrát. Nasadíš-li život pro obrovskou finanční částku a vyhraješ, nebuď debil. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde si nevšímat celé řady nelogických vyústění některých situací. Na začátku je čekala náročná cesta, která skončí vším, nebo ničím. Nejprve jich bylo 456, většinou žili na okraji společnosti a nyní někdo shrábne pohádkovou výhru. Anebo to bude celé jinak? Nejednou tvůrci vařili z vody a jak kdyby mnohé chtěli „dovysvětlit“ v případné další sérii. Až to teda nějak vymyslí. Já jen vím, že u toho rozhodně nebudu. Za mě v mnohém nedomyšlený kalkul. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jej to bylo slabé. Jsem čekal něco pořádného, co ty moje dojmy zachrání, ale opět se to nestalo. Poslední hra (kupodivu na oliheň, jak nečekané!) skončí rychle, vše vyhraje jen jeden a je to přesně ten, kterého na to tipujete od začátku a pak se zbytek epizody tak nějak divně (a nudně) došourává ke svému konci, ale kromě jednoho zajímavého zvratu (a jednoho idiotského - SPOILER mrtvá máma KONEC SPIOILERU) nebylo moc o co stát. A ta poslední scéna mě zklamala hodně. No jo, mělo to úspěch, tak proč tomu idiotsky nezařídit další sérii? Místo nějakého inteligentního nebo aspoň dostatečného uzavření? Celkem lituji, že jsem to vůbec dokoukával. 2* ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hra je zcela nepřekvapivě Squid Game. Bohužel v tomhle momentě mi už bylo úplně jedno, jak to celé skončí. Kdybych se na poslední díl nepodíval, vůbec bych si to nevyčítal. Mimochodem, když poslední hráč vyhraje neskutečnou sumu (v přepočtu na naše věru směšných 9 milionů), tak stejně akorát tak zaplatí dluhy a něco málo koupí, ale nesmí to přehánět, jinak by na sebe upoutal moc pozornosti. Takže stejně bude žít, jak byl zvyklý. Ty peníze nemůže přiznat. A jak to celé skončí? Ukáže se, že za vším je dědula s nádorem na mozku, který má hooooooodně peněz a protože se nudil, vymyslel s kámošema tuhle hru. Jo a hlavní hrdina se vůči jakékoliv logice rozhodne pomstít pořadatelům, aby mohla vzniknout druhá série. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny v místnosti odbijí o půlnoci jen 11x. (Duoscop)

Reklama

Reklama