Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (762)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem taky mohl naskočit na divácky oblíbený Netflix hype train. Hra na oliheň nepřináší nic nového pod sluncem, ale exotické pozlátko zkrátka přiláká každého a i hloupější zástupce IG generation donutí k zamyšlení nad současným stylem života. Předčasný vrchol přichází u emočně vypjatého Kganbu, ale moje nejoblíbenější hra je rozhodně skok do skla. S1: 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo nové a originálne. Ojingeo geim má svoje logické nedostatky a v detailoch niekedy poriadne zaškrípe, rovnako ako aj v nevyrovnanom scenári. Napriek tomu ide o strhujúcu jazdu, ktorá očarí svojím nevšedným vizuálom, zvrhlým nápadom a efektnými kontrastami. Celkové hodnotenie azda najviac zráža jej finálna epizóda, ktorá stráca na razancii a dopláca na svoju predramatizovanosť. Diváka necháva s nezodpovedanými otázkami, ktoré si pravdepodobne Hwang Dong-hyuk šetrí na druhú sériu. Tá je už definitívne potvrdená a ďalšie peniaze by rozhodne zarobila. A pre tie je predsa každý ochotný spraviť všetko. Netrpezlivo očakávame druhú sériu. (4.11.2021) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Korejský Money Heist. I tady nesourodá skupina sestavená z donedávna se neznajících hrdinů na uzavřeném místě usiluje haluzovým způsobem o hromadu peněz, což vede k řadě infarktově napínavých situací, ale i takových, které se za napětím jen marně pachtí (třeba celou linku s infiltrujícím se policajtem bych klidně oželel). A vizuálně Money Heist až trochu moc připomenou červené uniformy s maskami, které ale tentokrát nenosí hrdinové, ale záporáci. Hra na oliheň není tak sexy, zato je podivnější (i když na můj vkus málo), výrazně navyšuje sázky (nejde jen o vězení, ale o život) a protahuje svoje postavy peklem, plus se zaštiťuje tématem chudoby a nesplatitelných dluhů. Snaživý, ale pokulhávající scénář slušně táhnou herci a má to pár vizuálně cool momentů. Napětí i dojímání na mě fungovalo tak na 70 procent a finální díl - poslední kolo i dovysvětlení - mě vyloženě zklamaly. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím asi trochu prísne,  ale už dlho som nevidel áčkovú produkciu (k dnešném dňu najsledovanejší seriál v histórii Netflixu), tak plnú chýb a logických nezmyslov. Po štvrtú epizódu to ešte nie je tak okaté, neskôr sa začnú hromadiť, a najvyššie hodnotenú časť (s kockami),  mi to už v podstate pokazilo. Raz nechajú všetkých sa vraždiť v spánku, pretože pravidlá neexistujú, neskôr zabijú vlastného, lebo porušil právo na “rovnosť pre všetkých.” Omg, rofl, lol. VIP klub celé zle. Také tie detaily, akože hráč stojí v strede medzi dvoma vojakmi a jeden z nich ho rozstriela samopalom, tie sa mi ani nechcelo počítať. Ten manželský pár, do záveru kockovej epizódy, podľa mňa zabudli dopísať, preto bol až v ďalšej časti. Koniec by som zhrnul ako neuspokojivé finále, prerušené klišé, nasledované najväčším nezmyslom celého seriálu, ukončené ďalšími dvoma klišé a korunované cliffhangerovým klišé. Cez to všetko som si ale Squid game užil, má to nápady, pre západného diváka to prekračuje niektoré zažité hranice, ponúka to hry a krv, a človek si môže pokrytecky zafilozofovať nad zlými peniazmi. Takže návykové, drsné a zábavné. A tiež hlúpe a neskonale predvídateľné. Obľúbené postavy: Cho Sang-woo, Ji-yeong. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] HRA NA OLIHEŇ, coby jeden z dalších netflix počinů! Aby bylo jasno, tak nemám ve zvyku psát komentáře k seriálům. Poslední dobou hodnotím na CSFD jednotlivé epizody, to jo, ale celkově mi přijde divné popsat vždy celý seriál. Co se týče tohoto korejského počinu, tak mě strašně mrzí, že se nevydařily poslední 2 epizody. Prvních 7 z 9 bylo téměř dokonalých (na 4* u mě). Osmá za 2* a devátá, finální jen 1*. Nebudu se vyjadřovat k těm posledním, nevydařeným, abych tu nespoileroval …. Nápad je tu solidní, i když to může námětem dost připomenout variaci na jiné filmové díla (jak už tu někteří připomínají) jako je třeba Hunger Games, Saw nebo Kostka a podobné. Přesto to má svůj styl, je to napínavé, řádně krvavé a dost mi tu pasovaly i postavy. Takže, doufám, že ne každý bude mít můj názor a nechuť k horšímu finále v tomto seriálu a patřičně si to užije. Víc k tomu neřeknu. Jsem rád, za těch prvních 7 dílů, zbytek je holt sranec a řádné posrání k celku :/ … ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • V anglickém dabingu jsou hráči varováni, že mohou být „eliminated“, pokud ve hrách prohrají nebo poruší pravidla. Toto slovo lze použít jak pro pouhé vyloučení ze hry, tak fyzickou likvidaci. Může se tedy zdát, že pořadatelé her záměrně použili dvojsmysl, aby hráčům technicky vzato řekli úplnou pravdu o tom, co je čeká v případě prohry. Nicméně v korejském originálním znění je použito slovo 탈락/tallak, které se používá čistě ve smyslu „vyloučen ze hry“, nikoliv pro likvidaci. V českém dabingu je použito slovo „vyloučeni“, které též nelze použít pro fyzickou likvidaci. (vojtaruzek)
  • Hudba, která často doprovází pořadatele her (ti s maskami), byla inspirována chorálem „Dies Irae“ („Den hněvu“), který vznikl ve 13. století a často se využíval při katolických pohřbech, díky čemuž je asociován se smrtí. (vojtaruzek)
  • Tři základní pravidla pro zaměstnance her jsou následující: 1. Mimo ubikaci vždy nosit masku, 2. Bez dovolení si nepovídat, 3. Bez dovolení neopouštět ubikaci. (SONY_)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama