Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (762)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem moc rád, že jsem to nezabalil v průběhu prvního dílu, jak to mívám poslední dobou hodně ve zvyku a seriál dokoukal pěkně až do konce. Jak tady píše někdo správně pode mnou, civilní život je nuda. Jakmile se to však celé překulí na ostrov tam a zpět a zase zpátky, dostane to celé ten správný vražedný drajv, jak jde po sobě jedno kolo za druhým. A k tomu ta úžasná korejština, kterou jsem už roky neslyšel a je rázem vymalováno. I přes předvídatelný a lehce otevřený závěr za mě solidní čtyři hvězdy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho bol rozbeh pomalší a kritiku si odniesla hlavne druhá časť, v ktorej sme sa od hier posunuli k civilnému životu hrdinov. Mne sa naopak prvá tretina seriálu veľmi pozdávala, no neskôr som si začal uvedomovať, že tvorcovia nemali v pláne výraznejšie poodhaliť tajomnú organizáciu a jej fungovanie. V tomto smere ma sklamal aj záver, ktorý nárazovo poodhalil možno až priveľa, no počas zvyšných epizód o štruktúrach zlosynov v pozadí nedal najavo prakticky nič. Hry boli zábavné, ale keby sa scenár zameral aj na odkrývanie zvrátených V.I.P., bolo by to super. 7/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zpráva, že seriály posledních let musí šokovat, dorazila už i do Jižní Koreje. Tvůrci, nejspíš dobře znalí filmu Battle Royale, však vědí, že pouze cynické vraždění nestačí, a proto vdechli každému protagonistovi život a každou epizodu pořádně opepřili emocemi tak, jak to asiaté umí nejlépe. Tolik omílanou společenskou satiru, popř. kritiku kapitalismu, jsem  v seriálu příliš nevnímal, spíše jde o pořádně vypjatou vyvražďovačku, která skvěle kombinuje nelítostný cynismus a citlivost, která se skrývá v osobitých osudech jednotlivých postav. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Kórejčany sa zbláznili, to čo vypustili do sveta. Aký to bezohľadný masaker splodili v tých hlavách. Však za pár rokov takéto niečo v reality show na nás vypustia na ostro, keď už televízie nebudú vedieť kam z konope z ich nespornú nápaditosťou. Inu odhľadnúc od tej brutality, tak režisérko vie zač je loket a vie servírovať príbeh na plné obrátky. Pre mňa viac fungoval tuším to bol 2.diel bez tej väčšej brutality, kde nám lepšie predstavil hlavné postavy a ich mizerne životy. Ináč prevažne to dobre sype, občas aj nejaké tie emócie ukapnú. Veľká pochvala za neskutočnú výpravnosť, kulisy, technicky priam brilantne prepracované, dokonca aj Westwood sa môže schovať. No a už sa môžeme tešiť na druhú sériu ako to tam všetko zbĺkne do tla. /75%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je dokonalý. Patří k těm, jejichž tvůrce budete milovat za to, co a jak vymysleli, a zároveň je budete nenávidět za to, co vám provádějí. Oblíbili jste si postavu? Dost možná jí zbývá pár minut života, protože Hra na oliheň je v tomhle ohledu nekompromisní. Všichni trochu důležitější hrdinové a hrdinky jsou naprosto skvěle napsaní, dětské soutěžní disciplíny, v nichž jde o život, končí zpravidla strašlivým masakrem, ale co je to ve výsledku proti tomu, když se hráči musí zamyslet sám nad sebou a začnou se odkrývat jejich povahy. To je teprve ten pravý děs. Cena vlastního i jiného života, cena peněz, cena lidskosti... Hraje se o vše, a jak to dopadne? Troufám si tvrdit, že finále překvapí každého. Druhou řadu bych asi ani mít nemusel, konec se mi líbil takový, jaký byl. Ale když už bude... Tak si pište, že se na ni těším. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Jedním z nejznámějších symbolů Hry na oliheň je čtyřmetrová panenka Younghee, která zpívá popěvek „mugunghwa ggoti pieotseubnida“. V překladu do češtiny to znamená „květ ibišku vykvetl“. Mugunghwa je totiž ibišek sirský, který je v Jižní Koreji národní květinou a dokonce se nachází také na státním znaku. (pornogrind)
  • Když se při hře na skleněném mostě Frontman (Tom Choi) dívá do monitoru na osobní záznam hráče, v záznamu je chybně uvedené datum ve tvaru 1897.03 ~ 2020.04, tedy březen 1897 až duben 2020. Jako sklář však zřejmě začal pracovat v roce 1987 a skončil v roce 2020, což je více než 30 let na pozici skláře, jak sám v seriálu přibližně uvádí. (Muffino)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama