Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (762)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pod názvem jako z úchylného ťamanského porna se tentokrát ukrývá snad asi ten nejlepší počin psožravců, jaký jsem kdy viděl. Do detailu promakaná nekompromisní šikmooká vybíjená a rozmanitá psychosonda, co všechno je schopen širokospektrální výtěr korejských zmrdečků a zmrdů udělat pro prachy a pod existenčním tlakem. Tenhle Hwang je fuckt frajer, který je schopen úžasně kreativně a téměř bez obvyklého asijského patosu i přitroublého kokotění uplácat a skvěle vypointovat sysluplnou, krutopřísnou masárnu, což mimochodem blahé paměti prokázal už při dokonale romantických trampotách kimči pedofilů. Zároveň se jedná o historicky první otevřeně rasistickou a homofobní dezintegrační kompozici Netflusu zcela bez negrů, jediný homoklád je úchylné otylé anglosaské hovado a tranzistor začal hlavní hrdina přelaďovat až v posledních deseti minutách. Velmi osvěžující. Bravo! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Korejský Money Heist. I tady nesourodá skupina sestavená z donedávna se neznajících hrdinů na uzavřeném místě usiluje haluzovým způsobem o hromadu peněz, což vede k řadě infarktově napínavých situací, ale i takových, které se za napětím jen marně pachtí (třeba celou linku s infiltrujícím se policajtem bych klidně oželel). A vizuálně Money Heist až trochu moc připomenou červené uniformy s maskami, které ale tentokrát nenosí hrdinové, ale záporáci. Hra na oliheň není tak sexy, zato je podivnější (i když na můj vkus málo), výrazně navyšuje sázky (nejde jen o vězení, ale o život) a protahuje svoje postavy peklem, plus se zaštiťuje tématem chudoby a nesplatitelných dluhů. Snaživý, ale pokulhávající scénář slušně táhnou herci a má to pár vizuálně cool momentů. Napětí i dojímání na mě fungovalo tak na 70 procent a finální díl - poslední kolo i dovysvětlení - mě vyloženě zklamaly. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem moc rád, že jsem to nezabalil v průběhu prvního dílu, jak to mívám poslední dobou hodně ve zvyku a seriál dokoukal pěkně až do konce. Jak tady píše někdo správně pode mnou, civilní život je nuda. Jakmile se to však celé překulí na ostrov tam a zpět a zase zpátky, dostane to celé ten správný vražedný drajv, jak jde po sobě jedno kolo za druhým. A k tomu ta úžasná korejština, kterou jsem už roky neslyšel a je rázem vymalováno. I přes předvídatelný a lehce otevřený závěr za mě solidní čtyři hvězdy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV seriál. Velice milé překvapení z korejské dílničky. Taková asijská verze zfilmované únikové hry, povznesená na novou úroveň. Zároveň legenda Netflixu! Po pozvolném rozjezdu v první epizodě, začíná ta pravá jízda, která svým pojetím zaujme nejednoho diváka. Zároveň je snadné se vcítit do psychologie postav a nebrat tento koncept "únikové hry / soutěže" jako sci-fiction v sociálním životě v reálném světě. Myslím si, že by se tohoto konceptu zúčastnil dobrovolně nejeden Čech! | E01 (70%), E02 (85%), E03 (85%), E04 (85%), E05 (85%), E06 (85%), E07 (85%), E08 (85%), E09 (85%) > Průměr: 83% | ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Aneb jak mainstream-fandom objevil ve 21. století Ameriku. Kupodivu (na Koreu) až nečekaně konvenční reflexe kapitalismu a role lidské morálky a svědomí v něm. Pěkně natočené, pěkně zahrané a někdy i pěkně symbolické. Není to ale nic, co by přineslo do žánru nic moc nového (španělské El Hoyo mi v tomto směru přišlo poněkud výmluvnější, odvážnější a sympatičtější). Eric Berne by při sledování tohohle seriálu ale určitě měl žně. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • I když potenciální pokračování režisér Dong-hyeok Hwang neplánoval a o jeho vzniku mlžil, nakonec zájmu publika podlehl. „Pociťovali jsme takový tlak a tolik zájmu i lásky pro vznik druhé řady. Skoro si připadám, že nám nedáváte na výběr. Druhá řada skutečně bude. Mám ji právě teď v hlavě a jsem v procesu plánování,“ řekl krátce po oficiálním potvrzení. (Azurovydrak)
  • Teplákové soupravy, které na sobě soutěžící mají, vypadají tak, jak vypadají, z určitého důvodu. Pro korejské publikum je však tento detail mnohem více rozpoznatelný, než pro diváky z jiných částí světa – podobné teplákové soupravy totiž nosili žáci v Koreji v 70. letech. Tento odstín zelené je také spojován se saemaulským hnutím iniciovaném prezidentem Park Chung-heem, s cílem modernizovat zastaralou jihokorejskou ekonomiku. (pornogrind)
  • Jedním z nejvyhledávanějších dotazů na Googlu se v době vysílání seriálu stal dotaz: „Kolik dolarů (u nás korun) je 45,6 miliard korejských wonů?“ O tuto částku se totiž v seriálu hraje. V době vysílání seriálu (říjen 2021) se jednalo v přepočtu o 836,3 milionů Kč. (Player789)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama