Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

HAL 

všechny recenze uživatele

Short stories of the wild west. Greengras má režii v malíku a Hanks je pan herec, a spolu by dokázali prodat i čtení telefonního seznamu, takže jeho soubor příhod cestujícího předčítače nenudí vůbec. Ale taky v něm není nic víc, ani ty ambice na něco výraznějšího. Jen pár vyloženě random příhod z Texasu vzpamatovávajícího se z občanské války, rámovaných okoukaným příběhem smutného dědy který se sbližuje s antisociálním děckem. Takže docela příjemně odpočinkový western, ale zároveň asi nejslabší Greengrassův film - ne proto že by byl jakkoli špatně natočený, ale proto že není ani trochu zajímavý, a to je od jednoho z nejlepších režisérů současnosti docela zklamání. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrebuje nové spomienky.“ Poctivý film s prekvapivo malým (vzhľadom na účasť Hanksa a najmä Greengrassa) množstvom epických panoramatických záberov (o akcii nehovoriac). Napriek tomu funguje. Ale je dosť dlhý, miestami azda až zdĺhavý. Hoci sú niektoré scény silné a super, mnohé ďalšie sú ako keby skôr do počtu a bez života. Spolu to dokopy síce ladí, je to proste road movie, na ktorej sa hrdinovia dostávajú do rôznych špecifických situácií a zažívajú rôzne príhody, takže sa nedá povedať, že niektorá z nich sem vyložene nepatrí. Ale proste som sa občas nudil. Čo je viac? Zbraň, alebo príbeh? ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Paul Greengrass a jeho anti western, neponúkajú okrem režisérovho precízneho vedenia nič. Nečakal som nijakú akciu, či kinetický švih strihu, ale čakal som že sa tu okrem profesionálneho remesla, podarí Paulovi dať emóciám akési greegrassovské sfarbenie. Táto cesta Kapitána Kida a jeho zverenkyne, nudí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zprávy ze světa v sobě umně snoubí westernovou road movie a dobrodružné drama, okořeněné špetkou akce. Příběhově nejde o nijak složitý film - při putování z místa A do místa B dochází ke vzájemnému sebeoťukávání se, které je proložené sérií dobrodružství a zakončené uspokojivým (byť předvídatelným) rozuzlením. I tak jsem se nechal na dvě hodiny unést na mile odvyprávěné storce o bodrém veteránovi a živelné dívce, které svedl dohromady osud. Hanks je zárukou kvalitního výkonu a role "Kapitána" mu opravdu sedla. Mladičká Helena Zengel se rozhodně nenechala zastínit známějším kolegou a podala rovněž přesvědčivý výkon. Jak už bylo řečeno, snímek nepostrádá akci (honička a přestřelka u skal), ani silné až dojemné momenty (Johannin "návrat domů" či "shledání s manželkou"), a vedle toho nabízí překrásné záběry přírodních scenérií, jež jsou umocněny nepřeslechnutelným hudebním doprovodem. P.S. "Abychom mohli jít vpřed, musíme nejprve vzpomínat." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA HOLČIČKA JE ZTRACENÁ. POTŘEBUJE SVŮJ DOMOV…“ /// … a tak si dá starej kapitán Kid závazek, že tuhle mladou „Starou stanovou kůži“ dopraví k příbuznejm. Aby bylo trochu vzrůša, tak prej na cestách není moc bezpečno… Celkem nuda. Zábava má bejt sledování holky co neumí jíst bagrem – sorry – lžící. Že je to pomalý… je to western…. Ale že je to nudný – to kurva nechápu. Dramatický drama, ve kterým občas (asi dvakrát) jde o kejhák, ale hlavně je to o tom sblížení, porozumění, na který teda maj (bohužel) fůru času. Nejvíc sere, že to vzbuzuje tak málo emocí… a nějaký charisma mezi nima… hovno! Greengrass se zbláznil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsala Paulette Jiles, neznám. 2.) Mám parchanta u indiánů. /// Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2016, který napsala Paulette Jiles. (SONY_)
  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama