Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (235)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od Comba Greengrass/Hanks se asi čekalo více. Pro mne trochu zbytečný a nezajímavý film, který nic nového nepřinesl. Natočeno kvalitně, herecky zahráno dobře (Helena Zengel po Narušiteli Systému opět dokazuje, že je na výborné cestě). Kámenem úrazu je pro mne příběh, opravdu si musel Greengrass vybrat tak nezajímavou látku? Sledovat cestujícího novináře po Divokém Západě je snad nejnudnější varianta, jaká byla k dispozici. Chybí akce, emoce, drajv i napětí, takže vše, co mám rád. Slabé 3 za Hankse. Příběh***, Akce* Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nikoliv zásadní či výjimečné, ale rozhodně příjemné, poutavé, chvílemi vyloženě skvělé (návštěva "bizoního" městečka je až mccarthyovsky temná a deziluzivní). Nezvykle umírněný Greengrass v pro něj nezvyklém žánru, koncept a zápletka jsou sázkou na jistotu, ale jestli pro tuhle (anti)westernovou road-movie o sbližování dvou osiřelých lidí existuje cílovka, já do ní nepochybně patřím. Hanks hraje přesně to, co čekáte, ale dělá to (opět) dokonale, a Helena Zengel uhraje většinu svých scén jen prostřednictvím subtilní mimiky a gest. Jejich zásluhou je snadné přilnout nejen k jejich postavám, ale i k filmu samotnému. 70 % ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příběh o putování, neb jak se dnes říká, road movie. Miluji vyprávění s dobrodružstvím na cestách a zde jsem si ho, v duchu lidskosti a spravedlnosti, užil skvěle. Nechápu poměrně rozpačité hodnocení, tohle je přívětivý film o cti a statečnosti stojící na stráži proti zlu. Nejsem rozhodně z těch, kteří opovrhují snahou dobra zvítězit nad protivenstvím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo výborne, to sa musí nechať. Problémom bol hlavne Tom Hanks, ktorého filmové postavy už pomaly začínajú nudiť. Vždy ide o ultra altruistického pánka, sršiaceho dobrácky pohľad na všetky strany a blahosklonne čeliaceho aj najmenšiemu zlu. Neochvejného ochrancu slabých, starých, detí, žien a všetkých ublížených. Vždy neohrozene na strane dobra a neobmedzenej lásky. Tomu zodpovedá aj obsahová stránka, ktorá divákovi vlastne nič nepovie. Je to len o Hanksovi a jeho moralizovaní. A samozrejme, všetko vždy vyrieši a stane sa dobráckym polobohom medzi ostatnými, pričom samozrejme ide o skromnosť samu o sebe. Akoby sa nič nestalo, veď to je povinnosťou každého. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem zklamán z faktu, jakou roli dostala nakonec Helena Zengel, na kterou jsem se asi těšil nejvíc. Je to jakýsi mix mezi "Narušitelkou systému" a něčím, co sám ani nevím, jak lépe popsat. Přitom na to evidentně má, ty její pichlavé oči na konci to byla nádhera, ale tady jsem si ji bohužel moc neužil. Tom Hanks a vlastně i celý film působí převážně přesvědčivě a jede to přesně v těch kolejích, jaké jsem zhruba po dvaceti minutách tipoval. Solidně, lehce předvídatelně, prostě westernově se všemi klady a zápory, které jednou za čas určitě neuškodí. Tři na něco málo pod půl vzhledem k tomu, co jsem napsal na začátku a také k faktu, že Paul Greengrass natočil už mnohem lepší filmy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2016, který napsala Paulette Jiles. (SONY_)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama