Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první epizodě se zpomalilo tempo a hodně se tady kecá. Začíná se nám postavy pohybovat po šachovnici a vidíme, kdo tahá za nitky. Všechno tohle je zatím dobře odvedeno a já jsem velmi spokojený. Matt Smith jako Daemon je skvělý a krade si to pro sebe. Dle konce a upoutávky na další díl to vypadá, že se seriál již ve třetí epizodě dočká bitvy a jsem na ní hodně zvědavý. Rod Draka začal opravu výborně. Doufejme, že stejně dobře začne i v pátek Pán prstenů. :-) ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stryko ma zrejme slabost pre trufalu neterku. :) Treba vsak uznat, ze stretnutie "delegacie" na hrade, ktory pozname este ked Danni a Jon vyjednavali dohodu o dragonglass-e, bol celkom efektny. Samozrejme, ked princeznicka prisla podobne efektne ako bude jej zensky potomok rodu o 172 rokov neskor - Danni - pre nechapavych. :) Hoci diel bol viac-menej konverzacny a dramaticky, zaver a uz spominana scena to opat vytiahli. Som rad, ze i druha epizoda zatial drzi kvalitu. Spokojnost. 80% ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostali jsme nové intro, kde sem ihned vytušil, že to bude prastará Valyria🔥❤️ Na tu určitě časem dostaneme nějaký flashback, ale k věci.. Příběh nám udělal půlrok skok, začíná se vyvíjet, postavy nám začínají rozehrávat "hru", a vracíme se ke kořenům GoT, kdy si zamilujete všechno to politikaření, díky obsáhlé předloze Oheň a krev, která je detailní kronikou rodu Targaryenů; na Velaryona už sem si zvykl a Daemon je přesně ten "badass" zamilováníhodnej charakter, kterým má být. Jen u těch draků mi přijde, že se prostě neumí pracovat s jejich velikostí, ale to je opět drobný rýpanec. Megatěšing na to co teprve přijde, protože konec měl koule a už byla zažehnuta jiskra.. Pro Westeros splňující všechny standarty - 100% a nadšený čtenář 5* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne tu máme vyšperkovaný opening. Ak je v ňom nejaká hudobná zmena, nie je taká výrazná. Prešiel rok a pol od prvej epizódy. Kraby hemžiace sa v kostrách ľudských mŕtvol aj na bezvedomých ľuďoch síce nevytvárajú natural horror, ale sú dostatočne bizarné, aby zaujali. Nalievanie bieleho vína je cool. Za stolom sa opäť rozoberá politika. Malomocného kráľa žiadajú o ďalšie manželstvo a ponúkajú mu najviac tak 12 ročnú Targaryenskú dcéru jeho sesternice. Daemon vytvára potrebný, ostrejší konflikt. Kráľovo záverečné rozhodnutie je Epizóda je zmesou veľmi dramatických a dramatických udalostí, ktorým chýba viac akcie, no dokážu zaujať vývojom charakterov svojich postáv, ako aj ich činov, a tak vytvoriť potrebu pustiť si ďalšiu epizódu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Reklama

Reklama