Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa určite team Black.  Ak pominiem také tie hlúposti akože Daemon na Dragonstone potreboval z Kings Landing ukradnúť dračie vajce,  keď ich skladovali badabumtsss na Dragonstone,  epizóda s jedinou epickou scénou,  ktorá ale nemôže potiahnuť celú epizódu a niektoré dialógy úplne príšerne trhajú uši. 6/10 ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězda dolů za zbytečné odsuny od předlohy za účelem spektáklu. Jinak ovšem ale fantastická epizoda s Shakespearovskými dialogy, mistrnými herekcými výkony znovu překonávající dokonce i GoT. Milly Alcock má velice silnou přítomnost o které si neschopné dřevo Emilka Clarková mohla nechat pouze zdát. A peníze na tomhle seriálu jsou vidět. Je to až paradoxní jak o něco horší a něco lepší tento seriál dokáže být zároveň. ()

Reklama

Arigato 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Do you believe that Westeros can be another Valyria, Your Grace?“ „That depends, whether you speak of the freehold at its height or at its fall.“ Slyšet klasickou znělku Hry o Trůny v novém, však atraktivním intru působilo jako příjemný závan nostalgie. Napětí v druhé epizodě s vidinou nevyhnutelné války pozvolna stoupá, na poslední chvíli ale přichází mladá princezna a se svým drakem zachraňují den, což na mě v rámci celé sekvence působilo velmi dobře. Akce mi naopak vůbec nechybí, o to tu snad zatím ani nejde. To ale mnozí pětihvězdičkovači Avengerů nepochopí. ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*GOT spoiler* Ach, jak nádherné bylo se znovu podívat na Dragonstone a nemuset poslouchat jak Jon Snow říká: "I don't want it", a sledovat, jak Varys všem dokola říká, jak zradí královnu, dokud ho nepopraví. Ale jinak oproti první epizodě o level níž, ale stále suprový. 5 hvězd si (snad) nechám pro lepší epizody. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)

Reklama

Reklama