Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (85)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další rodinná sešlost, která se tentokrát odehrává pro změnu z neveselého důvodu. U tohoto rodu tisíciletí je to ovšem úplně jedno. Z počátku se hodně kecá, buduje se napětí a vše opět naznačuje, že budeme svědky další tragédie. Tentokrát se odehraje menší svár mezi dětmi, který skončí vypíchnutým okem a hlavně posílí nevraživost mezi královnou a princeznou a dá tušit, že jakmile zemře král, který umírá prakticky od prvního dílu, tak se začnou dít věci. Pro odlehčení nechybí ani trocha toho incestu a jeden dlouho očekávaný sňatek. Rozhodně doposud nejlepší epizoda. [88 %] ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Tak po ukecaných 4 dílech, které se odehrávaly všechny na jednom nádvoří a v třech komnatách se konečně děj někam posouvá. Řekl bych, že je ale docela pozdě. Celý díl se opět jen kecá a i když se zde už pořádně rozjíždí tahání za politické nitky, tak mám pocit, že všechno tohle už jsme viděli v jiných seriálech uděláno lépe. Epizoda jako taková vyznívá velmi slušně. Ale objektivně jen díky pěkně natočenému konci. Prvních 40 minut je poměrně nudných. Snad se zbytek série tímto dílem nastartuje a začne konečně opravdový Tanec Draků. (na základě knižní předlohy se hlásím k Zeleným) ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daemon jako vždy fantastický. Pohledy postav nemají chybu. Dialogy výborně napsané. Atmosféra by se dala krájet. V posledních dvou dílech jsou scény s draky vynikající. A znamenitá režie Miguela Sapochnika. Rod Draka si u mě tímto dílem upevnil pozici seriálu z kterého nemůžu spustit oči. Zatím je to naprostá paráda. P.S. Aemond bude skvělá postava.... snad. :-) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mne tato epizoda má několik problémů a to hlavně zase tma jak v prdeli nebo v epizodě Long Night což sedí, ale i tak to nedokázalo tuto doboru epizodu shodit. Daemon ukazuje znovu svoje lidštější stránky, napětí mezi rody stoupá. Dětští herci jsou perfektní a celá jejich konfrontace je vynikající. Líbí se mi dialogy mezi Rhaenys a Corlysem ty jsou dobře napsané a diskuze o odkazu je skvělá. Alicent naprosto magnificentní a též její diskuze s Ottem. No a Valyrijská svatba a způsoby pohřbívání no to jsou ty worldbuildingové věci, které mi tak chyběli v posledních sezónách. Dobrý to seriál. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.díl. Viserys, Alicent a jejich děti se setkávají s Rhaenyrou, Démonem a jejími dětmi na pohřbu Lény u Valirionů. Zde se jeden ze synů Viseryse rozhodne ukrást Lénina draka, a tím rozpoutá krvavou řežbu. Rhaenyni synové jsou nazváni bastardy, Alicent jí samotné pořeže ruku a ten, kdo měl slavit největší triumf, přichází o oko. Viserys ztrácí kontrolu nad celkovou situací. Rhaenyra se vyspí s Démonem a naplánuje krutý trik. V něm údajně umírá její manžel, jehož ve skutečnosi čeká svoboda. Později se s Démonem zaslíbí a vdá se za něj. Alicent i nadále věří svému blízkému vlezlému spojenci. 90 procent. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno