Reklama

Reklama

Tichý společník

Trailer

Obsahy(1)

Lenka se vrací z Prahy do své rodné vesnice kdesi na Slovácku. Život i čas tady plynou trochu jinak a Lenka si po rozvodu potřebuje oddychnout a dobít baterky. Trefí se do doby, kdy se její otec rozhodne potopit na dno přehrady, aby na zahradě zatopeného domu našel zakopanou bednu se slivovicí. Na místním hřbitově navíc právě došlo místo. Rozšíření není možné, zpopelnění zcela nemyslitelné! Božský klid tak naruší debaty o nápadu místního pobudy začít pohřbívat na stojáka. Každý k tomu má co říct a takhle živo tu dlouho nebylo. A Lenčino cvičení tai-chi na zahradě taky působí hodně nepatřičně. Co nakonec čeká příštího nebožtíka? A hlavně – kdy a kdo to bude? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych louskal cizí recenze, ale spíš to o5 vypadá na odsudky... Mě to tedy neurazilo. Pravda, nezvyklé prostředí a rozporuplní aktéři, ale takový je holt život. "Pivo" hraje jak o život a Bolek je též snesitelný. Postřeh: ta autobusová čekárna mi připadala jako pověstné kanape páně Freuda. Škoda, že scénárista zabil hlavní postavu tak triviálním způsobem, vždyť ono prostředí důvěrně znal! Patrně ho opustila invence a s filmem potřeboval finišovat. Pobavil mě člen představenstva za KDU-ČSL - připomněl mi Niklsona v Přeletu. Za mě dost dobrý. Docela rád se na to ještě podívám. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý umělec a vesnický intelektuál Göbl musí být noční můrou všech producentů. Pokud by na diváky jen zvysoka sral, tak by ho možná šlo i respektovat, jenže on o jejich existenci ani neví. Točí pouze pro sebe a podle toho to také vypadá. Z kina může divák alespoň demonstrativně odejít, ale na VOD musí jeho blábol dokoukat, jinak ho bude ještě dlouho strašit na hlavní straně. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pavel Göbl: „Není to komedie, není to tragédie, není to tragikomedie. Je to prostě moje.“ Ona to zase nebyla taková kravina, jak se podle prvních minut nebo zdejšího hodnocení mohlo zdát. Těžko zařaditelné melancholické drama plné absurdity a za vlasy přitažené vesnické poetiky, kde si pro sebe hlavní slovo bere postava místního podivína (O. Malý), který jako novodobý králův šašek nastavuje zrcadlo okolnímu světu. Pak tu máte těžké rutinéry (Polívka, Issová), postavičky jako z Formanovo Hoří má panenko, postavičky jako od Trošky a místní hřbitov s nedostatkem místo pro nové nebožtíky. Tohle je Göblův ostrůvek na kraji tuzemského rybníčku, který i po tomto kousku zůstane sice rozmanitým, ale ne příliš úspěšným tvůrcem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovácko sa fakt nesudí, ale rovnou odsuzuje. Klára Issová se vrací na vesnici, kde mají problém s nedostatkem míst na hřbitově. Pokud čekáte podle traileru rozvernou komedii s Ondřejem Malým s vizáží jihomoravského talibance, narazíte, protože v týhle depresivní nudný věci není humoru ani Ň. Já jsem příznivec domácí tvorby , ale tohle je moje pátá novinka( po  Muž se zaječíma ušima, (2020), Gump - pes, který naučil lidi žít (2021), Večírek (2021)) roku 2021 a musím dát pátou hvězdu, jako teda pátou jednu hvězdu. Začínám se bát o osud té naší kinematografie... a to jsem optimista normálně. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Není to film pro pražáky, brněnskou kulturní alternativu či obdivovatele marwelovek a superhrdinů. Je to ze Slovácka a v podstatě o venkově jako takovém. Za mně uvěřitelný příběh se záběry krajiny jako z bobulí. Čili dobrá kamera, solidní příběh a dobré hlášky. Neprávem špatně hodnocený. Solidních 70%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 8 milionů korun. (SONY_)
  • Klára Issová musela pre svoju rolu podstúpiť niekoľko lekcií tai-chi, najnáročnejšie prípravy ale čakali každý natáčací deň na Ondreja Malého. Jeho postavou je dedinský podivín a trochu tulák s dlhou, zanedbanou bradou, Ondrej Malý preto pred každým nakrúcaním trávil dlhý čas v maskérni. (classic)
  • Nakrúcanie prebehlo v magickej oblasti Bielych Karpát v Zlínskom kraji, v okolí Uherského Brodu a v malebných dedinách pod Lopeníkom. (classic)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama