Reklama

Reklama

Tichý společník

Trailer

Obsahy(1)

Lenka se vrací z Prahy do své rodné vesnice kdesi na Slovácku. Život i čas tady plynou trochu jinak a Lenka si po rozvodu potřebuje oddychnout a dobít baterky. Trefí se do doby, kdy se její otec rozhodne potopit na dno přehrady, aby na zahradě zatopeného domu našel zakopanou bednu se slivovicí. Na místním hřbitově navíc právě došlo místo. Rozšíření není možné, zpopelnění zcela nemyslitelné! Božský klid tak naruší debaty o nápadu místního pobudy začít pohřbívat na stojáka. Každý k tomu má co říct a takhle živo tu dlouho nebylo. A Lenčino cvičení tai-chi na zahradě taky působí hodně nepatřičně. Co nakonec čeká příštího nebožtíka? A hlavně – kdy a kdo to bude? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film, ale něčím mě oslovil. Děj i postavy mi přišly celkem zajímavé, díky jejich vztahům, dialogům a hlavně hudbě má film moc krásnou atmosféru. Prezentace je fajn, film vypadá slušně, na můj vkus tam ale bylo trochu moc zvukových efektů, které většinou nebyly dobře zakomponované do prostředí. Herecké výkony zkušených herců byly dobré, ale ostatním to moc nešlo. 5/10 ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutecny prusvih. Proc takovi herci jako Issova, Polivka, Maly hraji ve spatnem filmu, ktery je prospikovan natursciky, kteri to strasne neumi. To ma bejt umeni, nebo neco neobvykleho? Vzdyt se na to neda koukat. Po hodine vlastne nevite, o co jde. Cekate na nejaky dej, neco zajimaveho, pritom kazda dalsi scena je zase spatna. Kdo to napsal? A proc se nekdo rozhodl to natocit? Skoda 90ti minut. Nekoukat. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Budu na Pavla hodnej a dám tomu 3 pecky. Dost na tom, že se po Tichým společníkovi na Netflixu nabízejí všechny tři díly Slunce, seno… Myslím si, že je to kromobyčejně špatně natočenej film, že je to fakt práce hodná snaživýho amatéra, a ne zkušenýho harcovníka s diplomem z FAMU. Vůbec nemá smysl hledat na tom mouchy, je to jima komplet oblepený. Za mě ty echt masařky ta multinárodnostní mluva- slovenština, pražština, brněnština, slováčtina, hanáčtina, ostravština, oravština, valašština- podle kámošů, co jim nebylo zatěžko přijet, potom ty zoufalý edwoodovský postsynchrony a co je za mě úplně nejhorší- vůbec se to nepotkalo s mojí představou o poetice. Neměl jsem jí tam ani co by se za nehet. Věřím, že to mělo potenciál, současně ovšem věřím, že se ho Pavlu Göblovi podařilo zdárně kompletně prohospodařit. Pro nepřipravený uživatele Netflixu, neznalý Plácaček a Odborných dohledů to musí být jó bonbónek. 😁 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Venkovská tragikomedie s osobitými postavami i výpovědní hodnotou. Na druhou stranu Pavel Göbl nenabízí kvality, jaké měli naši vrcholní režiséři jako Kachyňa či Menzel, kteří vlastně točili podobné snímky, a v tomto případě mu bohužel chybí jejich kouzlo a poetika. I tak podle mě nabízí slušných 60 %. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý umělec a vesnický intelektuál Göbl musí být noční můrou všech producentů. Pokud by na diváky jen zvysoka sral, tak by ho možná šlo i respektovat, jenže on o jejich existenci ani neví. Točí pouze pro sebe a podle toho to také vypadá. Z kina může divák alespoň demonstrativně odejít, ale na VOD musí jeho blábol dokoukat, jinak ho bude ještě dlouho strašit na hlavní straně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 8 milionů korun. (SONY_)
  • Klára Issová musela pre svoju rolu podstúpiť niekoľko lekcií tai-chi, najnáročnejšie prípravy ale čakali každý natáčací deň na Ondreja Malého. Jeho postavou je dedinský podivín a trochu tulák s dlhou, zanedbanou bradou, Ondrej Malý preto pred každým nakrúcaním trávil dlhý čas v maskérni. (classic)
  • Nakrúcanie prebehlo v magickej oblasti Bielych Karpát v Zlínskom kraji, v okolí Uherského Brodu a v malebných dedinách pod Lopeníkom. (classic)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama