Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh vzestupu hudební legendy Arethy Franklin. Od jejích počátků, když jako malá zpívala v kostelním sboru, k tomu jak se vypracovala na mezinárodní super hvězdu. (Forum Film CZ)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (49)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád škreky černošských kostolných speváčok a neprestajné aleluja tanečky tak toho film uspokojí. Viem, legenda. Aretha Franklin. Ale tak moja legenda to nie je, ja si pri jej výkrikoch musím dávať vatové tampóny do uší. Dve a pol hodiny filmu, ktorý je určený pre vyhradené afro publikum. Našťastie pri tej nude nezaspí, pretože vždy prišla Aretha a zvýšila decibely. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film jako celek spíše nudí, než aby bavil. Jsou tam chvíle, kdy mi to přišlo až moc zdlouhavé nebo zbytečné. Vše to pak zachraňují hudební scény. Myslím si, že se tvůrci při natáčení drželi hodně zpátky a to filmu škodí. S některými scénami by se dalo pracoval lépe a více dramatičtěji, což by divákovi navodilo pořádné emoce. Nejlepší a nejsilnější scénou z celého filmu je za mě bez pochyby závěr, který mě dohnal k slzám. Neuvěřitelné ztvárnění gospelové písně Amazing Grace, při které v jejím hlase slyšíte veškerou bolest, minulost a démony, kterými si Aretha prošla. Při tomhle vystoupení jsem měla husí kůži a rozhodně se zařadí mezi mé nezapomenutelné scény. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O Arethě Franklin řekl kdysi Lenny Kravitz, že je to jediná zpěvačka, která umí zpívat. Odvážné tvrzení a urážlivé k zpěvačkám, které to taky jakž takž zvládnou, nicméně já ho, kluka, chápu, chtěl prostě říct, že Aretha je úkaz a to je. Nejde totiž jen umět něco zazpívat, ale podat to tak, že máte husinu, že je to, jak se říká, odžité a pravdivé. Bohužel, ale fakt bohužel, film se moc nepovedl. Nic tu nemělo něco jako kořen, skutky a touhy stály na vodě, angažovanost jakbysmet, cosi bylo na stole, aniž bychom viděli, kudy a jak se to tam dostalo, chyběly souvislosti. Navíc film postrádal tu správnou dynamiku, táhl se ve scénách, které by se dost dobře daly i vystřihnout, žádný švih, ár í es pí í sí tý uprostřed? A Aretha tu působila jak rozmazlená pipina, která začala pít z nudy a řešila nejvíc pána boha. V čem spočívala její síla a naprostá výjimečnost, tenhle film nezvládl ukázat. Takhle to dopadne, když se jeden těší. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba o tom žádná, ale to samo o sobě nestačí, aby vznikl opravdu poutavý životopisný film. Scénář se zrovna dvakrát nepovedl, přestřelená stopáž tomu všemu taky příliš nepomohla. Ovšem nedovedu si představit nikoho jiného v titulní roli než právě Jennifer Hudson, ať už typologicky nebo pěvecky. A musím uznat, že odvedla skvělou práci. Ani Forest Whitaker coby otec Arethy Franklin nezklamal. (65%) ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Arethy Franklin nebol tak búrlivý, zaujímavý a dobre a inovatívne natočený ako Bohemian Rhapsody a najmä Rocketman, ale aj královná soulu si čo to odžila a v živote to nemala jednoduché. Podľa mňa sa film zameriava na málo z jej života, nejde až tak do hĺby a do emócie. A pritom mi to na tomto filme ani nevadilo a užíval som si pesníčky a skvelý spev Jennifer Hudson. Vo výsledku som ale nemal pocit, že sledujem niečo výnimočné. Ako pocta legende ale film slúži fajn. 6,8/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama