Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Grigory se narodil do rodiny ruského oligarchy. Zhýčkaný mladík si je svým privilegovaným postavením stoprocentně jistý. Myslí si, že se na něj nevztahují zákony a je nedotknutelný. Když jednoho dne zajde ve svých eskapádách příliš daleko, jeho otec se rozhodne podniknout drastické opatření. Za pomoci svého přítele psychologa vymyslí originální a velmi radikální plán, jak dát neposlušnému synovi opravdu nezapomenutelnou lekci. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavny herec Milos Bikovic /Južny Vetar/ je Srb, takze toho Rusa som mu neveril. Rustina je na mile daleko od srbstiny, Srbstina je mix - trochu maju aj grecke vplyvy. takze tak, vidno to bolo, ta Bikovicova rustina bola ... so srbskym prizvukom. Film je nametovo dobry, rozmaznany synacik sa uci drsnemu zivotu na ruskom vidieku. Kulisy su ale plane, dialogy casto len vatovo plane plky ...... dam nadpriemer za peknu prirodu a par krasnych bab : 70 % ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda. Standardní americkej příběh o nápravě floutka v ruských reáliích a s ruskými herci. A v momentě, kdy to je Ruské, je to skvělé. Dialogy naprosto vynikající a řachat se u nich budete v podstatě kdykoliv nastoupí na scénu. Herci jsou příjemní a svým rolím sedí. Doporučuji se slovenskými titulky, které ještě přidají grády na všudypřítomných dvojsmyslech a urážkách. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o svérázném způsobu napravení jednoho z příslušníků ruské "zlaté" mládeže - takové Obrácení Ferdyše Pištory na ruský způsob. Z filmu na člověka doslova dýchne atmosféra doby, v níž napsal Gogol svého Revizora a musím říci, že jsem se u tohoto filmu bavil od jeho oligarchického začátku až po romanticky dojemný happy end. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super ruská komédia, ktorá síce čerpá inšpiráciu z The Truman Show, ale má to absolútne inší rozmer, a taktiež úplne iné posolstvo. Narozdiel od Trumana to bola jednoznačná komédia so všetkým čo k tomu patrí. Výborne zvládnutá výprava, to prostredie "skanzenu" z 19.storočia a najatí herci, to bolo fakt výborné. Rovnako ako aj dynamický vývoj Grigoryho správania, ktoré sa stalo nepredvídateľným, takže "režiséri" museli rýchlo meniť okolnosti vývoja. Po všetkých stránkach veľmi vydarené, vtipné, dobre zahrané, a dokonca aj s kvalitným posolstvom, takže zaslúžených 5*. P.S. Mongoli nemali chybu :D ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to zlý, nebýt toho ruského "humoru", pohádkového způsobu zpracování a hlavně silné prvoplánovosti. I průměrný konzument musí dlouho dopředu vědět, co se stane. Takže třeba srovnání s Hrou, které je velmi časté, mi přijde nesrovnatelné. To byl úplně jinej sport. Jo a mimochodem, koho napadl překlad Sedlák? Холоп je v podstatě antagonismus. Znamená naopak nevolník, nebo až otrok. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Filmová vesnice se nachází v Pskovské oblasti, nedaleko obce Puškinskije gory (Пушкинские горы), 550 km západně od Moskvy. Nacházely se zde kulisy, využité již ve filmu Batalión (2015), bylo jen třeba zdvojnásobit počet budov a zejména vystavět větrný mlýn. Většinu nevolníků v carské vesnici ztvárnili místní občané. Interiéry panského sídla byly natočeny v nedalekém skanzenu Trigorskoje (Тригорское). Dobový hudební doprovod ve vesnici obstaral pskovský folkový soubor Skaz. (ČSFD)
  • Ukázalo se, že srbský herec Miloš Bikovič je silný alergik – nesnášel prach, koně, pyl a dokonce lněné oblečení. Po celou dobu natáčení musel užívat potlačující léky. Nebyl v tom však sám – podobné potíže měl i režisér Šipenko. (ČSFD)
  • V roce 2019 se jednalo o dosud nejvýdělečnější film v historii ruské kinematografie. (ČSFD)

Reklama

Reklama